Jaki program do odinstalowania programow?
Szukam skutecznego i darmowego programu do odinstalowania programow.
Do tej pory uzywalem IObit Uninstaller ale te nowe wersje mnie denerwuja bo ten program twierdzi ze kilka zainstalownych gier to jakies bundleware i che je odinstalowac a co jakis czas nawet mi o tym przypomina.
Wiem co instaluje i nie chce zeby program komputerowy byl madrzejszy ode mnie i decydowal co jest dobre a co nie.
Alternatywa jest darmowy Revo Uninstaller ale slyszalem ze jest darmowy tylko dla systemow 32 Bitowych a nie dla 64 Bitowych, wiec chyba odpada ale moze jest jakis inny program mniej znany ale i tez skuteczny w usuwaniu programow, pozostawianych smieci w po nich w rejestrze w folderach itd.
Skutecznie odinstalowac program i smieci ktore moze po sobie pozostawic. I tez takie co np jak sie kliknie odinstaluj to nagle wala bledem instalatora i odinstalowanie jest niemozliwe.
Juz nie raz tak mialem.
Iobit sie do tej pory sprawdzal w takich przypadkach ale monitoruje system i twierdzi ze np gra Terminator Salvation to bundleware i chce ja odinstalowac.
jak sie kliknie odinstaluj to nagle wala bledem instalatora i odinstalowanie jest niemozliwe.
Tak się dzieje kiedy zamiast skorzystać z funkcji "odinstalowywania" po prostu usuwasz folder z programem. W systemie go niby nie ma ale na liście dalej figuruje, wtedy wystarczy wejść w rejestr i tam zrobić z nim porządek. Jednak rozumiem, że nie chce ci się w to bawić. Mimo to programu ci nie polece bo nigdy z takiego nie korzystałem.
kiedys uzywalem CCleaner
potem zaczalem sam czyscic rejestr (komenda regedit -f chyba na XP)
od jakiegos czasu nie mam widnowsa