Jaki osprzęt do Intel Nuc?
Cześć wam szczęść Boże
Dostalem od kumpla w prezencie Intel Nuc z o ile dobrze pamiętam i5 na pokładzie.
Nie widzialem tego jeszcze i nie wiem za bardzo z czym to się je.
Czy do tego moge podłączyć kazda mysz i klawiature i monitor?
Niebawem bede skladal sobie pc z ryzen 7 3700x ale pomyślałem ze narazie ten nuc by mi starczyl a osprzęt bym kupił juz pod pc.
Wiec monitor wybrałem LG 34WK650-W
Ale nie wiem co dalej
Ostatnio mialem gigabite aivia osmium i byla w sumie spoko choc wolałbym cos innego sprawdzić
Poki co nie mam żadnej klawiatury myszki nic do pc więc co poradzicie dokupić so tego?
Jaki model Nuca? Sprawdź czy ci dał z ramami czy bez. Co do klawiatury/myszki, to bez znaczenia co weźmiesz ze złączem usb, bo to przecież Nettop(na tym zbytnio nie pograsz - może w jakieś stare gry lub minecrafta). Dodatkowo pewnie będziesz musiał sobie zakupić jakiegoś huba usb, bo nucki mają w większości wypadków tylko do 4-ech złącz usb. Jak chcesz sobie jakieś peryferia dobrać przyszłościowo, to powiedz jaką maksymalną kwotę chcesz przeznaczyć.
Dzięki za odpowiedź
Z tego co mowil to jest gotowy do używania tylko bede musial Windowsa updateowac
Kompa bede pozniej skladal w cenie okolo 5tys a teraz grać nie mam i tak czasu i ten nuc wlasnie mi najbardziej odpowiada w tym momencie.
Klawiatura i mysz cos na poziomie tego co mialem. Patrze teraz na biala korsair K70
Choć nie bede uzywal części tuch bajerów zapewne jak i bylo z aivia osmium to taki wyglad mi sie podoba.
Mysz jeszcze szukałem.
Ale od początku.. Czyli jak jest gotowy do użycia to potrzebuje tylko monitor klawiature mysz?
Nuc jest teraz zamknięty w pokoju bo mam remont domu i dostanę się do niego niebawem
Czyli jak jest gotowy do użycia to potrzebuje tylko monitor klawiature mysz? Tak, wystarczy podpiąć monitor, klawiaturę i mysz i można korzystać. Co do peryferiów to widzę, że celujesz w high end, więc tutaj ci nie pomogę (najdroższą klawiaturę jaką posiadałem kosztowała 300 zł).