Jaki możecie mi polecić dobry GPS

Forum Technologiczne
Odpowiedz
26.01.2012 07:19
matisf 
1
odpowiedz
matisf 
87
Generał

Jaki możecie mi polecić dobry GPS

Samochodowy z wyświetlaczem ok 6 cali lub więcej?

26.01.2012 08:20
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

1. Nawigacja to nie urządzenie do oglądania filmów kiedy stoisz w korku. Nie powinna również zasłaniać połowy szyby. 4,3" (a 5" to max) w zupełności wystarczy.

2. Przedział cenowy?

3. Polska? Europa? Antyle Holenderskie?

26.01.2012 08:26
Mutant z Krainy OZ
3
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
269
Farben

Sześć cali? Jeżeli masz kiepski wzrok to gps jest ostatnią rzeczą jakiej potrzebujesz, wpatrywanie się w wyświetlacz zasłaniający ćwierć przedniej szyby jest kiepskim pomysłem.

W zeszłym roku kupiłem tanią nawigację Goclever, na wakacje w sam raz, jednak w dużym mieście (Kraków) czasem się zgubi mimo aktualnej mapy. Pierdoły typu "skręć w lewo" a tam jest jednokierunkowa i zakaz wjazdu :) Generalnie jednak mogę polecić jeżeli kwota ma być niewielka.

26.01.2012 08:45
matisf 
4
odpowiedz
matisf 
87
Generał

Gps, będzie na desce rozdzielczej zamontowany, bo autko to T4, do filmów to mam netbooka, ale może faktycznie za duży, obecnie mam mio 330 ale już jest leciwe i ekran jest tak porysowany że nic nie widać, i jest dość nie czytelny.
Pasują mi mapy europy i polski, ale z tym raczej problemu nie będzie bo kupie auto mapę, natomiast jeśli chodzi o sam GPS, to nie kojarzę teraz jakie marki są godne uwagi, bo widzę, że narobiło się tego dość sporo, pentagram, blow, ect

26.01.2012 08:53
siwy346
5
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Zwróć uwagę na markę Navroad. Jeśli chodzi o modele 6 calowe to są 2: vivo i vivo plus. Ponadto masz też pełną gamę urządzeń z ekranem 5 cali.
Ja nawigacje Navroad(430 bt) mam już 3 rok i nigdy nie było z nią kłopotu, a także AM ciągle na tym działa.

26.01.2012 09:01
matisf 
6
odpowiedz
matisf 
87
Generał

Z tym ekranem to faktycznie przesadziłem chyba musze udac się do sklepu i zobaczyć jak to wyglada namacalnie

26.01.2012 09:35
kjx
7
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Ja popieram kolegę siwego: w swojej klasie cenowej, NavRoad jest bardzo dobry. Ewentualnie coś firmy Blow lub Peiying.

Tylko pamiętaj, AM potrzebuje Windows CE więc odpadają wszelakie urządzenia z "własnym" OSem (na przykład Blaupunkt). Najnowsza AM na Europę wymaga zainstalowania naq karcie SD 4GB - nawigacja musi mieć czytnik. No i na koniec: jak najszybszy procek i jak najwięcej RAMu - to cholerstwo (mówię o AM) zrobiło się ostatnio bardzo zasobożerne.

26.01.2012 10:26
8
odpowiedz
el.kocyk
193
Legend

ja mialem Blow, chyba 5 cali
jedyny minus ze nie dzialala jednoczesnie mapa i transmiter fm, co bylo glupota bo mialem na tym duzo mp3 wgrane
ale dalo sie to obejsc malym wlamem:)

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl