hej,
zwracam się z prośbą o rade jaki mikrofon do PC'ta nabyć? generalnie się rozchodzi o to żeby trochę podziałał, a nie żebym za miesiąc czy pół roku rozglądał się za nowym.
Priorytetem jest mikrofon ale nie zaszkodzi jeżeli polecicie jakąś kamerkę internetową. Koszt? W ogóle się nie oriętuje w tym temacie. Mikrofon 50-100zl, a kamerka hmm ok 100zl. Przedziały cenowe przyznam się strzelam bo nie mam pojęcia ile to kosztuje.
pozdrawiam
http://allegro.pl/mikrofon-studyjny-behringer-c-1-u-usb-c-1u-od-4-dj-i2923155827.html
Kup raz, a dobrze. Będziesz mógł przy okazji nagrywać rap!
Jak chesz wydać aż 100zł na mikrofon to bierz coś Logitecha. Jak nie to każdy inny za 20-30zł będzie działał dokładnie tak samo.
5 podalem przykladowe ceny, nie znam sie na tym, jezeli nie ma roznicy 20zl czy 100zl to wezme ten za 20zl tylko ile on potrzyma?
To nie była poważna propozycja? Poleciłem Ci świetny mikrofon pojemnościowy, który oprócz używania go do skype, chatruletek i innych syfów nadaje się też doskonale do wielu innych opcji, jak nagrywanie muzyki czy choćby komentarzy do gier/filmów.
[7] Z tym "świetnym" to bym nie przesadzał. W tej cenie zdecydowanie lepiej jest kupić porządny mikrofon dynamiczny, niż kiepską pojemnościówkę (na usb...).
Ale pomijając - i tak nie jest to raczej to, czego szuka tadzikg.
Po pierwsze, trzeba dokupić statyw lub podstawkę.
Po drugie - przecież używanie takiego mikrofonu na co dzień do komputera (np. rozmów na skype) jest bardzo niewygodne i niepraktyczne. Siedzenie przy kompie ze stojącym obok statywem i mikrofonem na nim nie należy do najprzyjemniejszych. Wiem, bo sam przez pewien czas tak działałem.
I to by było na tyle, bo niestety nie jestem w stanie sam nic polecić, tak wpadłem tylko się przyczepić. :P
Mam Behringer C-1U i niestety nie mogę go polecić, jest zbyt cichy - lepiej już zaopatrzyć się w 200 zł tańszy Logitech USB Desktop Microphone.
@quaku
Pojemnościowy na usb? O.o http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/06/d5b499a3c7864cdcf9554e349f204e77.jpg?1338714251