Jaka składka ZUS? Pilne pytanie

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
08.12.2011 18:48
1
odpowiedz
zanonimizowany614774
14
Chorąży

Jaka składka ZUS? Pilne pytanie

Witam

Ile wynosi pełna składka ZUS (bez żadnych zniżek) dla firmy jednoosobowej? ubezpieczenie zdrowotne i emerytalne

Szukam i nie umiem znaleźć.

Pozdrawiam

08.12.2011 19:00
maviozo
2
odpowiedz
maviozo
244
autor zdjęć

Właśnie dzisiaj wróciłem z ZUSu, mam stawki bez chorobowego:
Społeczne 547,99
Zdrowotne 243,39
FP 49,38

Ogólnie kobitki w tym zusie coś spokorniały - nie wypełniam żadnej deklaracji, tylko podaję NIP i same drukują kwity, podbijają, ja tylko podpisuję w jednym miejscu i od razu też wiem, jakie składki są.

08.12.2011 19:01
Danley
👍
3
odpowiedz
Danley
154
slow but dangerous

Tutaj jest wszystko aktualne, sam korzystam: http://zus.pl/default.asp?p=1&id=35

maviozo -> Cały system jest jakby mniej formalny, bo od ponad 2 lat prowadzenia działalności w ZUSie byłem tylko 2 razy ;) Na początku zgłosić się i pierwsza deklaracja dra, a ostatnio zmienić kod ubezpieczenia i po raz drugi dra, wsjo :)

08.12.2011 19:05
😊
4
odpowiedz
zanonimizowany614774
14
Chorąży

Sam też znalazłem. Dzięki.

08.12.2011 19:09
maviozo
😜
5
odpowiedz
maviozo
244
autor zdjęć

W moim grajdole wolę mieć podbity papier i pewność, że w razie czego będzie na kogo zwalić. RAz czy dwa musiałem się tłumaczyć, że internet, że przelew, dziękuję postoję. Zwłaszcza, że na tym ubezpieczeniu jedzie cała moja rodzina - w sytuacji kryzysowej nie wyobrażam sobie tłumaczenia na przychodni, że nie mam kwita z pieczątką zusowską :)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl