Jaka karta pamięci?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
27.07.2011 10:58
maimic
1
odpowiedz
maimic
10
Forumowy Miszczu

Jaka karta pamięci?

Witam mam aparat D90 i zastanawiam się jaką najlepiej kartę pamięci kupić. Aparat obsługuje Karty SanDisk SD.

Min. 4gb

27.07.2011 11:19
SnT
2
odpowiedz
SnT
147
U R

SanDisk jest ok - nigdy się nie zawiodłem, polecam Extreme II lub III - przy seryjnych zdjęciach, przeglądaniu, zgrywaniu - jest różnica w stosunku do "zwykłych" SD.

27.07.2011 13:24
3
odpowiedz
zanonimizowany577469
43
Pretorianin

prędkość up / down zależy od klasy karty 2,4,6,8 - im wyższa klasa tym większa prędkość,
w telefonie wystarczała mi 8Gb klasy 2 za paredziesiąt PLN. Jednak w zależności od potrzeb i częstości używania dopasujesz sobie inną. Myślę że 4 - 6 już będzie wystarczające.

27.07.2011 13:30
maimic
4
odpowiedz
maimic
10
Forumowy Miszczu

Nikon d90 to aparat do profesjonalistów dlatego potrzebna mi jak najbardziej dobra karta pamięci by robić jak najlepsze szybkie ujęcia zdecyduje się na Extreme III

PS. Smuggler podobno ty jesteś dobrym fotografem jak doradzisz coś lepszego to pisz.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl