Siema chce sobie wymienić karte graficzną z Gt 630 na jakąś inną. Jej priorytetem będą gry FPS i inne. Chciałbym pograć w BF 4 BF3 Fife 14 Crisis 3 Medal of Honor Call off Duty i inne.
Procek Amd phenon II X4 965 BE
2 GB ram będzie 4GB
Zasilacz 500W nie pamiętam nazwy
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
Ja polecam GeForce GTX 660 OC troche ponad 500zl ale warto dolozyc te pare zlotych i miec cos lepszego a do 400zl to to proponuje radeon 7770
Skoro mowa o zasilaczu nie nie jest markowy i chcę wymienić ale nie wiem na jaki to jest jeszcze jedna prośba. A jeśli chodzi o Radeona HD 7770 to w co mógłbym pograć i na jakich ustawieniach a na jakich ustawieniach na GTX i w co ( ile nie musiał bym wymieniać karty - ile by wytrzymała chodzi o gry :D mam nadzieje że wiecie o co chodzi :D )
Zasilacz http://www.skapiec.pl/site/cat/37/comp/5407993
Dużo lepszy, bo markowy (niemarkowe 500W z reguły nie mają nawet 300W).
Zostanie ~250zł na kartę.
Najlepiej jakbyś dozbierał chociaż do tego HD7770. Jak nie dasz rady to HD7750 albo poszukaj używek.
To jak bym kupił ten zasilacz i karte to w jakie gry mógłbym śmigać i na jakich ustawieniach ?
Ja mam taką kartę i gram przeważnie na Średnio/Wysokich F.HD a jeśli jakiś bardziej wymagający tytuł to Średnie HD+.
A jaki masz dokładnie komputer i w jakie gry grasz na tych ustawieniach i czy singiel czy w Multi ? :D
Nie chcę mi się rozpisywać całej mojej konfiguracji ale powiem tylko że resztę sprzętu mam słabszą od twojego.
A co do gier to tak jak mówiłem, Np taki Far Cry 3/Battlefield 3 jest bardziej wymagający i gram na średnich i HD+.
Poza tym poczytaj testy jeśli chcesz dokładnie wiedzieć.
GTX 465