Jaka drukarka do domowego użytkowania?

Forum Komputery
Odpowiedz
17.01.2016 16:02
Długowłosy Metal
1
odpowiedz
Długowłosy Metal
106
Konsul

Jaka drukarka do domowego użytkowania?

Dziewczyna poszukuje nowej drukarki na potrzeby domowe. Czyli po prostu ma stać i od czasu do czasu, częściej lub rzadziej, więcej lub mniej coś wydrukować.
Ja posiadam atramentowego Epsona 3in1 ponad 4 lata i jestem bardzo zadowolony, drukarka bezawaryjna a zamienniki po 2,50zł. Ale dziewczyna posiada już skaner i w sumie myśli nad samą drukarką i laserową.
Możecie poradzić która jest lepsza? Atrament czy laser? Jaka marka - tu słyszałem o Brotherze, ja polecam tego Epsona, odradzam HP (byłem bardzo niezadowolony).
I czy to prawda, że laserowe mają jakiś roczny limit druku? To mnie ciekawi.

Z góry dziękuję za pomoc.

post wyedytowany przez Długowłosy Metal 2016-01-17 16:03:53
17.01.2016 18:51
Watzap
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Watzap
191
Fredmen

Witam, wszystko zależy ile dziewczyna chce przeznaczyć na taką drukarkę a później na tonery. Jeśli chodzi o wydruk to musi być kolor czy wystarczy mono, czy musi być drukowanie dwustronne? Nie słyszałem o żadnym limicie dla drukarek laserowych, plusem jest to, że nie trzeba co jakiś czas drukować jak w atramentówkach gdzie zasychają dysze przez dłuższe użytkowanie.

post wyedytowany przez Watzap 2016-01-17 18:52:16
18.01.2016 01:09
Długowłosy Metal
2.1
Długowłosy Metal
106
Konsul

Sam nie wiem ile ma kasy. Dużo nie chce dać pewno do 300 zł.
Co do kosztów tonerów to wiem, że to ważna sprawa i na pewno przed zakupem sprawdzimy po ile chodzą zamienniki bądź oryginały.
Raczej druk kolorowy, rzadko się drukuje, ale czasem trzeba.

17.01.2016 19:06
zloteuszy
3
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Epson z rodziny L

19.01.2016 12:34
4
odpowiedz
bsbar
53
Centurion

Sporo osób poleca hp p1102w, kumpel ma i sobie chwali, drukuje często ale mono mu wystarcza a z tego co wiem to tylko zamienniki kupuje, kiedyś nawet zamawialiśmy razem większa ilość actisów razem do swoich drukarek.

19.01.2016 12:46
Rashank
5
odpowiedz
Rashank
37
One of the younger
Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl