Jaka drukarka do domowego użytkowania?
Dziewczyna poszukuje nowej drukarki na potrzeby domowe. Czyli po prostu ma stać i od czasu do czasu, częściej lub rzadziej, więcej lub mniej coś wydrukować.
Ja posiadam atramentowego Epsona 3in1 ponad 4 lata i jestem bardzo zadowolony, drukarka bezawaryjna a zamienniki po 2,50zł. Ale dziewczyna posiada już skaner i w sumie myśli nad samą drukarką i laserową.
Możecie poradzić która jest lepsza? Atrament czy laser? Jaka marka - tu słyszałem o Brotherze, ja polecam tego Epsona, odradzam HP (byłem bardzo niezadowolony).
I czy to prawda, że laserowe mają jakiś roczny limit druku? To mnie ciekawi.
Z góry dziękuję za pomoc.
Witam, wszystko zależy ile dziewczyna chce przeznaczyć na taką drukarkę a później na tonery. Jeśli chodzi o wydruk to musi być kolor czy wystarczy mono, czy musi być drukowanie dwustronne? Nie słyszałem o żadnym limicie dla drukarek laserowych, plusem jest to, że nie trzeba co jakiś czas drukować jak w atramentówkach gdzie zasychają dysze przez dłuższe użytkowanie.
Sporo osób poleca hp p1102w, kumpel ma i sobie chwali, drukuje często ale mono mu wystarcza a z tego co wiem to tylko zamienniki kupuje, kiedyś nawet zamawialiśmy razem większa ilość actisów razem do swoich drukarek.