Jak usunąć powiadomienie o aktualizacji windows defender win 10 home
Długo szukałem ale nie znalazłem jedyne powiadomienie które mniej wciąż dręczy macie jakieś pomysły?
Masz limitowany internet?
Kompletnie nie rozumiem Twojego podejścia do sprawy.
Mówimy o kluczowym sofcie, zabezpieczającym Twoją maszynę...
Ja nawet nie zauważam tych aktualizacji, a mam trzy komputery.
Żeby to było takie proste no i te aktualizacje są właśnie za często i to często w nieodpowiednim momencie. Najbardziej co mnie w pienia w tych aktualizacjach to jak włączasz komputer i mu się zachciewa aktualizować. Aktualizacja trwa nie raz 10 minut. Chociaż jakby chciała się w tedy zainstalować to by było ok ale zdarza się tak że nagle występuję błąd aktualizacji i komputer stwierdza że nie da radę jej zainstalować i trwa wycofywanie co trwa znowu 5 minut. Kilka razy zdarzyło mi się że aktualizacja się zapętliła. W tedy się miarka przebrała i stwierdziłem że wyłączam i mam do dziś święty spokój. Pobieram jedynie te co są niezbędne i tyle.
Używasz jakiegoś innego antywirusa niż Defender? Jeżeli nie, to wyłączenie jego aktualizacji nie jest wskazane
Spróbuj programem "Windows Update Blocker". Działa na wersji 20H2. Program należy uruchomić z prawami administratora. Tylko pamiętaj że to wyłącza 99% aktualizacji. Nawet jak będziesz chciał zainstalować, np. net framework to nie przejdzie. Program też pozwala szybko włączyć aktualizacje więc zawsze można dograć to co trzeba. 99% dla tego że nie wiem jak ale nawet jak wywalę microsoft edge to i tak za jakiś czas z powrotem to się pojawia.