Jak naprawić problem ze zmiennym IP ?

Forum Komputery
Odpowiedz
06.06.2020 10:56
1
odpowiedz
zanonimizowany1338120
2
Pretorianin

Jak naprawić problem ze zmiennym IP ?

Witam mam taki problem że od pewnego czasu facebook stwierdził że niby moje konto jest używane na dwóch ip i mi je zablokował i zdzwiony sprawdziłem to i jakie było moje zdziwienie że moje ip nie pokazuje mojej lokalizacji tylko kilka różnych miejscowości także na e-mailiu tak samo w ustawieniach pokazuje mi albo kraków lub 3 inne miejscowości chociaż mieszkam pod Łańcutem nawet GPS pokazuję mi że znajduję się gdzie indziej i najdziwniejsze jest to że jak pójdę do innego pokoju to jest jeszcze inne ip i moje pytanie brzmi jak to naprawić czy to winna opreratora z PLAY ? czy tego że mam modem usb i z nim jest problem ?

06.06.2020 11:56
2
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany1282041
45
Generał

Play jak i większość dostawców netu w Polsce daje net ze zmiennym zewnętrznym numerem ip. To co mówisz o lokalizacjach jest normą. W niektórych sieciach można kupić usługę, która daje jeden stały numer ip (nie wiem czy w play tak można).

06.06.2020 12:26
2.1
zanonimizowany1338120
2
Pretorianin

czyli to jest normalne a ja myślałem że to jakiś błąd czy coś bo już 2 razy musiałem udowadniać na facebooku że ja to ja bo niby logowanie z innego miejsca bla bla bla

06.06.2020 12:30
SpoconaZofia
3
odpowiedz
SpoconaZofia
92
Legend

Znam ten ból na reddit dostaje bez przerwy(tak co 2-3 tygodnie) bana z powodu zmiennego IP że niby używam programy do VPN. Co jest bzdurą i za każdym razem muszę kontaktować się z administratorami żeby mi zdjęli blokadę.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl