Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Irfan view

29.07.2015 19:12
1
hamiltof1
11
Legionista
Image

Irfan view

Witam, przerabiam pliki w irfan view pobranym za darmo i wszystko działa ale chciałbym się zapytać czy można usprawnić moją pracę. Po otworzeniu pliku w tym programie wchodzę w obraz -> paleta kolorów -> edytuj paletę i otwiera mi się paleta którą chcę tu widzieć 256. i jest tu spora gamma kolorów a wszystkie odcienie czerwieni i różu chcę zmienić na biel i jest tego sporo i każde trzeba klikać osobno a czy w tej palecie nie da się jakoś zaznaczyć kilku kolorów naraz i zmienić je na jeden wspólny. dołączam zdjęcie dla osób które może wiedzą jak pomóc. dzięki

29.07.2015 19:35
NajPhil
2
odpowiedz
NajPhil
78
Fiu Fiu

Wyjaśnij może, jaki efekt chcesz osiągnąć na zdjęciu, bo mam problem ze zrozumieniem. :)

30.07.2015 10:30
3
odpowiedz
hamiltof1
11
Legionista

zdjecie jest w 256 kolorach a w palecie kolorów której zdj dołączyłem chcę wszystkie odcienie różu i czerwieni zmienić na biel i jest ich około 30-40 na każdym zdjęciu i każdy trzeba zmieniać osobno a czy na tej palecie kolorów da się zaznaczyć naraz kilka kolorów i zmienić je naraz na jeden kolor ( w moim przypadku biel) coś na zasadzie ctrl lub shift i folderch i zaznaczam kilka tylko w tym programie to nie działa i czy jest jakaś inna opcja

30.07.2015 10:44
nagytow
4
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Eksport/import palety nie dziala?

Forum: Irfan view