Na dniach się przeprowadzam i szukam operatora internetu + TV dla mnie, od razu mówię, że nie chcę UPC.
Na osiedlu reklamuje się dostawca Metrointernet. Popytałem sąsiadów z pierwszego postawionego na osiedlu bloku czy są zadowoleni i póki co Ci co mają to zadowoleni są. 3-4 miesiące bez zwisów i braku usług.
W ofercie na moje osiedle stricte mają pakiet 103 kanały w tym 33HD oraz internet 32/8 w cenie 49zł/miesiąc na cały okres umowy przy umowie na 24 miesiące. Dodam, że to Warszawa i taniej nie znalazłem u innych operatorów.
Jak sądzicie czy 49zł to dobra cena za "trochę" telewizji i "troch"ę internetu? Trochę czyli pakiet podstawowy.
Aktualnie nie mam telewizji (operuję na telewizjadzie) i mam 20/8 internet i przyzwyczaiłem się do jego powolności jeśli o ściąganie torrentów czy gier na Steamie czy Originie chodzi a przy 32 powinno iść do 4MB/s, mały ale jednak skok.
Ja mam 10/1 + nielimitowany telefon za 80zł. Cholerny środek miasta, gdzie nie ma żadnej konkurencji, a tpsa czy netii nie opłaca się modernizować instalacji.
Cena 49 to jak na Warszawę opłacalny deal, choć nieco martwi tak długa lojalka z firmą, o której nigdy nie słyszałem. :)
24 miesiace to chyba juz standard wszedzie :P