Kupiłem oryginalne urządzenie od Microsoftu: Wireless gaming receiver for PC, jednak przy instalacji sterowników na Windows 7, wyskakuje komunikat, że nie można zainstalować tego urządzenia. Prześledziłem google i widzę, że jest to powszechny problem. Zaleciłem się do oficjalnych porad, jednak żadna nie pomogła.
Po podłączeniu urządzenia spróbuj kliknąć prawym na Komputer i wybierz 'zarządzaj'. Tam z menu po lewej stronie wybierz opcję 'Menedżer urządzeń' a w nim powinieneś mieć opcję 'nieznane urządzenie' (lub coś w tym stylu). Wybierz tę opcję PPM i wybierz 'Aktualizuj oprogramowanie sterownika...' potem 'Przeglądaj mój komputer...' i 'Pozwól mi wybrać...' tam na liście powinieneś mieć 3 pozycje wybierz Xbox 360 Controller for Windows (u mnie działają wszystkie).
To co napisałeś już wcześniej zrobiłem. Niby mam zainstalowane stery, ale wciąż komputer nie widzi mojego pada.
Odinstaluj te stery i zainstaluj je tak jak ci napisał Lokno. To powszechny problem, u mnie tylko taki sposób instalowania działa.
A tak w ogole to synchronizujesz pada z odbiornikiem czy poporostu liczysz ze magicznie zacznie dzialac sam z siebie?
Sorry, moze to glupie pytanie, ale nie kazdy wie ze trzeba wcisnac przycisk na odbiorniku i padzie w tym samym momencie...
Tam pokaże się kilka opcji, po prostu tym razem spróbuj wybrać inną.
U mnie Xbox 360 Controller for Windows nie działał, zawsze wybierałem inną opcję. Xbox 360 wireless cośtam.
Jak dalej nie działa to pewnie to co ci Brogi napisał.