Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Resonance: A Plague Tale LegacyWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Ileż można wydać soulslikeów?

Forum Gry RPG
Odpowiedz
03.09.2026 09:11
kluhmen
1
2
odpowiedz
kluhmen
192
Catch the Rainbow

Ileż można wydać soulslikeów?

Nie męczy was to, że teraz większość gier RPG to souls-like? Uwielbiam gatunek RPG, ale ciężko teraz znaleźć coś, co nie jest podobne do Dark Souls. Wkurza mnie to. Zwłaszcza, że te gry nie są jakieś wybitne. Spędziłem sporo godzin w Dark Souls 2, bawiłem się dobrze, ale nie uważam tej gry za jakieś arcydzieło. Czy twórcy gier są teraz leniwi? Jaka jest wasza opinia na ten temat?

03.09.2026 09:41
Pleśniowy_Stwór
1.1
2
odpowiedz
Pleśniowy_Stwór
0
Legionista

kluhmen Nie męczy bo ja tego nie tykam. Jeśli coś jest choć trochę soulslike to koniec- moje zainteresowanie spada do zera.

03.09.2026 09:38
2
2
odpowiedz
katai-iwa
73
Legend

Męczy jak cholera, dopóki ludzie będą się jarać grami od From i będą kupować, tak długo konkurencja będzie tworzyć klony.

03.09.2026 09:41
3
1
odpowiedz
boy3
151
Legend

Dokładnie, ja to chciałbym żeby twórcy skupili się na normalnych crpg, zamiast klepać te sousliki ;/

03.09.2026 09:43
T_bone
4
2
odpowiedz
T_bone
283
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

Pewnie tyle ile kiedyś można było wydać RTSów.

Earth 2140, KKND, Dark Reign, Dark Colony, 7th Legion, War Wind, Dominion: Storm Over Gift 3, Warzone 2100, aż do wypalenia i zgonu.

03.09.2026 09:46
kluhmen
5
odpowiedz
1 odpowiedź
kluhmen
192
Catch the Rainbow

Podobnie jest z klonami Vampire Survivors. Wyszły tego setki, praktycznie większość nowych indyków to bullet-heaven. Czyżby twórcy gier się wypalili z pomysłów?

03.09.2026 09:49
T_bone
5.1
1
odpowiedz
T_bone
283
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

Jak pójdziesz w oryginalny pomysł, to drastycznie zwiększasz szanse na to, że gra będzie porażką lub będzie to jej najsłabszy element. I zaryzykuj tu kasą...

Dawnwalker odważył się wyróżnić limitem 30 dni i jeszcze przed premiera, za nim ludzie się przekonali o co biega, wielu zaczęło skreślać grę na bazie tego.

03.09.2026 09:49
6
odpowiedz
Asmodeus
58
Senator

Jak ja czegos nie lubie to tego nie kupuje, ale ja to jakis dziwny jestem :)

03.09.2026 10:00
kluhmen
7
odpowiedz
kluhmen
192
Catch the Rainbow

Pamiętam jak jeszcze miałem fizyczną kolekcję gier. Każdy tytuł się czymś wyróżniał. Fable, Kroniki Riddicka, Prey, Turok, Unreal Tournament, Mass Effect, Far Cry, Prince of Persia. Brakuje mi tego.

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl