Idealny czas na życie - kiedy?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
12.03.2026 00:15
S3ns_N0t_F0und
1
odpowiedz
S3ns_N0t_F0und
8
Centurion

Idealny czas na życie - kiedy?

Gdybyście mogli wybrać kiedy przeżyć swoje życie to cofnęlibyście się w czasie, czy przenieśli do przyszłości?

Jeszcze 5 lat temu bez wahania odpowiedziałbym, że chciałbym być wnukiem swoich dzieci. Ale patrząc na różne zagrożenia, mam wątpliwości.

Teraz to bym się zastanawiał, czy najbardziej optymalnie nie byłoby żyć w USA lat 60. Trzeba ciężko pracować, ale za tą pracę wszystkich stać na fajne życie. Życie, które w dodatku jest dość stabilne i przewidywalne.

post wyedytowany przez S3ns_N0t_F0und 2026-03-12 17:47:01
12.03.2026 18:21
Łosiu
1.1
Łosiu
289
Najsłynniejszy półprezes

GRYOnline.pl

No a na dodatek pod koniec dekady mógłbyś skoczyć na wycieczkę do Wietnamu.

12.03.2026 10:00
2
odpowiedz
Krystian03
6
Pretorianin

Gdyby się przenieść mocno w przyszłość to mogłoby być ciężej np. więcej wojen, o wiele wyższe ceny, może by nawet wzrosło bardzo bezrobocie przez rozwinięte AI które będzie niemal wszystko robiło i trzeba będzie np. pracować gdzieś w jakimś biedniejszym kraju żeby chociaż na coś zarobić. Według mnie lepsze były takie czasy gdzie jeszcze w ogóle nie było czegoś takiego jak AI i kiedy jak ktoś nagrywał nie było czegoś takiego jak losowa osoba spoza kamery podchodzi i mówi "nie można nagrywać, bo RODO, usuń to bo inaczej wezwę służby" tylko "o, będziemy sławni i będziemy mieli co wspominać"

12.03.2026 10:13
3
odpowiedz
sabaru
34
Senator

Cofając się w czasie nie ma gwarancji na wykorzystanie tej wiedzy i doświadczenia, którą ma się dziś że uda się ją wykorzystać. Można wpaść jeszcze większe tarapaty i problemy niż ma się je na dzień dzisiejszy.

12.03.2026 13:48
glodnylis
😁
4
odpowiedz
glodnylis
1
Legionista

Ja już stary jestem i przywiązany zbyt do teraźniejszości :) Ale fajnie byłoby mieć opcję pobyć trochę tu, trochę tam od czasu do czasu. Czyli jestem za teraźniejszością z opcją turystyki czasowej - pod warunkiem, że w plecaku mam zapas ibuprofenu, a w każdej epoce znajdę gniazdko do ładowarki

12.03.2026 17:11
5
odpowiedz
damianyk
160
Nośnik Treblinek

Wydaje mi się, że epoka w której żyjemy do tej pory była całkiem spoko. Mając świadomość obecnej epoki w każdej innej będziesz czuł się obco.

12.03.2026 18:04
Viti
6
odpowiedz
1 odpowiedź
Viti
289
Dziadek Pterodaktyl

Osobiście wolałbym opcję podróżowania w czasie. Nawet jeśli na stole by była tylko opcja niematerialnego biernego obserwatora, bez możliwości jakiejkolwiek interakcji z otoczeniem.
Poszedłbym na to, nawet jakby się wszystko zapominało po powrocie do teraźniejszości. Możesz sobie oglądać do woli ale niczego nie będziesz pamiętać.
To i tak by było ekscytujące. Obejrzeć taki starożytny Egipt albo cywilizacje prekolumbijskie. Nawet nasze ziemie za czasów Piastów, tę przyrodę, rzeki, lasy.

12.03.2026 18:30
hopkins
6.1
hopkins
234
Zaczarowany

Ja najbardziej bym chcial Uruk zobaczyc.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl