Humble Bundle!
Witam.
Mam pytanie odnośnie Humble Bundle. Poczytałem mniej więcej na czym to polega. Przesyłanie środków na paypala, wplacenie okreslonej kwoty itp. Aktualnie jest paczka która mnie interesuje ( Relic). Jednak chciałbym, żeby jakiś specjalista wytlumaczył krok po kroku jak to zrobić + czy jest to bezpieczne oraz czy po otrzymaniu kodu działa to tak, że wklepuje go na swoje konto steam i otrzymuje dane gry do biblioteki? Potrzebuje informacji oraz instrukcji, bo mam jakies obawy do tego systemu :)
Nie musisz koniecznie kupować płacąc przez PayPal, możesz z twojego banku, jeśli masz zwyczajną kartę debetową(bez jakichś limitów płatności online). Zresztą na dole masz opcje płatności.
Co do kluczy steamowych, to w jakiej formie grę 'otrzymujesz' jest napisane, jeśli stoi, że na steamie, to będzie to klucz steam albo opcja przypisania gry do konta steam(lub zrobienie gift-linku) przez bibliotekę w twoim koncie humble bundle.
Ogólnie jest to naprawdę bezproblemowe, działa megaprzystępnie.
TAm i na Steamie kupuję tylko z PayPala. Imho najprościej, choć czasami słychać o nie przyjciu płatności, o podwójnym skasowaniu itd, ale support PP działa dość sprawnie. Na szczęscie osobiście nigdy nie miałem z tym problemu, ale warto wspomniec. :) Sam system kupna, odebrania klucza i wklepania go jest .. prościej się chyba nie da. Kupujesz, dostajesz link do kluczy na maila i w Steamie "Aktywujesz produkt na Steam". Warto założyć konto i na PP i na HB, co by mieć pogląd na wykorzystane lub nie, klucze itd itd... :)
Super! Udało mi się dokonać zakupu. Świetna sprawa za takie pieniądze, polecam!
Szkoda tylko, że rozstali się z system przypisywania produktu do Steama. Wcześniej wystarczyło tylko na HB klilknąć w przycisk przy każdej grze i automatycznie podpinało je do konta. Teraz każdy klucz trzeba aktywować oddzielnie.