Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Home Assistant jak uzywacie

Forum Technologiczne
Odpowiedz
03.08.2026 10:21
1
odpowiedz
trumpf
18
Generał

Home Assistant jak uzywacie

Wiem ze jest kilka osób korzystających z home assistanta na tym forum, stąd pytanie

postawiłem na dockerze na moim domowym mini serwerku wersję do testowania I rezultat jest na tyle ok że dzisiaj właśnie kupuje drugiego mini Lenovo, żeby robił wyłącznie jako server HA, striggerowala mnie pogoda a właściwie lenistwo i pogoda.

Postanowilem sprawdzić czy naprawdę muszę podlewać wszystko sam we ogródku i czy są jakieś zautomatyzowane systemy na Matter,rezultat mnie decyzji przytłoczył, nawet nie zdawałem sobie sprawy ile tego jest.

Okazało się jednak że zigbee jest dominujące - rezygnuje z urządzeń na Tuyi bo nie chce żadnych kont, przestawiam się na Matter, threada I ZigBee 3.0

Na konfigurowaniu spędzę pewnie tyle samo czasu co na podlewaniu, ale zintegruje resztę urządzeń i wszystko będzie ładnie działać.

taka mam nadzieję.

macie jakieś specyficzne zastosowania, nie mówię o zapalaniu świateł czy włączaniu grzałek.

Jeszcze w kwestii hardware, pierwszym impulsem bylo "a kupie nowego raspberry pi i bedzie fajnie" ale kiedy okazalo sie ze kosztuje 8x tyle ile musze zaplacic za Thinkcentre M710q to powiedzialem dziekuje.

Zwlaszcza ze mam juz podobnego (deczko mocniejszego) do obslugi NAS

post wyedytowany przez trumpf 2026-08-03 10:29:28
Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl