HIT czy KIT [Konkurs#1]

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
19.09.2025 14:11
Jane_od_Batmana
📄
1
odpowiedz
Jane_od_Batmana
61
Generał

HIT czy KIT [Konkurs#1]

Jaka gra jest ogólnie uważana za hit, kiedy WY widzicie w niej tylko kit?

Podzielcie się rozbudowanymi spostrzeżeniami, głosujecie na najlepsze uzasadnienia, a osoba z największą ilością głosów otrzyma małą nagrodę.
Zapraszam do brania udziału w tym mini konkursie!

19.09.2025 15:25
claudespeed18
2
odpowiedz
7 odpowiedzi
claudespeed18
219
Call me Snake

Loon ponarzekał, że zaraz się wyloguje na zawsze z forum bo posucha jest to Janek od razu wyskakuje z kontrowersyjnym tematem.

Nikt jednak nie chce wkraczać w burzliwą konwersację. Na szybko coś napiszę.

Gothic 3 - może nie było to uznawane za hit ale wielu fanów serii lubi a wręcz nawet uwielbia tę grę. Dla mnie to największy zawód growy z lat młodości. Ta gra niczym się nie wybroni już dziś, nawet muzyką i światem bo to dalej taplanie w nudnym bagnie.
Ogółem wydaje mi się, że osoby które lubią tę grę to byli właśnie zaczynający z grami cRPG mieć kontakt młodzi wtedy gracze w okolicach lat 10+. Sam miałem prawie 20 a oczekiwałem czegoś lepszego po wielu latach doświadczeń z grami i nie dałem rady zaakceptować tego potworka. Jedyny ratunek to totalny Remake ale na to chyba nie można liczyć. Chociaż kto wie...

19.09.2025 15:38
Fett
2.1
Fett
251

Przecież Jane_od_Batmana i Loon to ta sama uzytkowniczka

19.09.2025 15:46
claudespeed18
😂
2.2
1
claudespeed18
219
Call me Snake

Via Tenor

O nie! To mohenjodaro to też Goozys? Wciaż jednak mało wiemy. Zaraz się rozkręci nowa afera.

19.09.2025 15:53
Fett
2.3
Fett
251

Nie, nie, nie.

Anima Viillis, kilka randomowych kont, Megera, Morbius i chyba Paudyn - to jest Goozys
Jane_od_Batmana, mohenjodaro, Jedziemy do gęstochowy, Włodzix, Bullzeye_NEO - to jest Loon

post wyedytowany przez Fett 2025-09-19 15:54:39
19.09.2025 15:56
claudespeed18
2.4
claudespeed18
219
Call me Snake

Via Tenor

A Jane bez Batmana? To nie Janek jednak?

Hmm, wychodzi na to że Fett to Goozys i sieje tutaj dezinformację

19.09.2025 17:06
Fett
2.5
Fett
251

NIe siej fermentu, ja mam inny portfel userów

19.09.2025 21:55
Szyszkłak
2.6
Szyszkłak
219
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

To kim byl nelson_pl i cube_0?

21.09.2025 08:17
Jane_od_Batmana
😂
2.7
Jane_od_Batmana
61
Generał

Interaktywny temat, w którym można się wypowiedzieć jest teraz kontrowersyjnym?
Ludzie... co się stało z tym forum?

Fakt, po tym urodzinowym poście poczułam się zainspirowana do założenia czegoś, a też w sumie chciałam poczytać różnych opinii, ale nie rozumiem wtedy czemu są narzekania, że forum umiera skoro sami użytkownicy nie chcą udzielać się w wątkach i z tego co czytam to są bardzo delulu, bo wygląda na to, że na forum są tylko dwie osoby, które ze sobą piszą ze swoich multikont.

19.09.2025 15:49
3
odpowiedz
EG2009_120754240
28
Generał

GTA. Kompletnie nie rozumiem fenomenu tej serii. Od piątki odbiłem się ze trzy razy, jakieś generyczne misje w jednym mieście. A robienie z tej gry jakiegoś mesjasza, gdzie piątka i szóstka wpływa wręcz na gospodarki krajów, gdy ludzie biorą wolne żeby w nie zagrać, jest dla mnie co najmniej niepoważne.

19.09.2025 21:28
4
odpowiedz
damianyk
155
Nośnik Treblinek

Nier Automata, brzydka, nudna, z beznadziejnymi wrogami i backtrackingiem, i głupim pomysłem na zakończenia.

19.09.2025 22:00
Szyszkłak
5
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Szyszkłak
219
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Gothic 1,2,3 - drewno i nuda, drętwe dialogi. Gra w mojej opinii zrobiła u nas furorę tylko dlatego że pryszczate gnojki nie znające innego języka jak polski miały ją w pełni spolszczoną, potem urósł wokół niej kult, że ona taka wspaniała bo trudna walka i w ogóle i tak się kręci.
W tym kraju nieoddawanie czci goticzkowi to jak plucie na papieża.

19.09.2025 23:21
WolfDale
5.1
WolfDale
90
~sv_cheats 1

Via Tenor

Gothic 1,2,3 - drewno i nuda, drętwe dialogi

19.09.2025 22:17
6
odpowiedz
Ningal
1
Chorąży

Skyrim... dialogi są fatalne, porypany respawn wszystkiego, denna fabuła, słaby rozwoj postaci, zadania to jeden wielki fechquest.

21.09.2025 08:19
Jane_od_Batmana
7
odpowiedz
Jane_od_Batmana
61
Generał

Kochani, zwycięzca zostanie wyłoniony 25 września, więc proszę o dopisywanie swoich opinii!

21.09.2025 11:44
Szlugi12
8
odpowiedz
Szlugi12
125
BABYMETAL

W konkursie brać udziału nie musze, bo i rozpisywać mi się nie chce, ale wymienię swoje na szybko które kupiłem z nadzieją że bede sie fajnie bawił, a ostatecznie porzuciłem te gry po 2-4 godzinach:

- Nier Automata
- Sekiro (musze dac drugą szanse)
- Kingdome Come (przy pierwszym podejsciu mialem ze 4 godziny, ostatnio gralem drugi raz i wytrzymalem dluzej)
- Silent Hill 2 Remake (moze jeszcze wroce)
- Resident Evil 2 (moze jeszcze wroce)
- Devil may Cry 5 (raczej nie wroce)
- Forza Motorsport (chcialbym wrocic)
- No man sky (daje sobie spokoj, z 4 podejscia po godzinie)
- Skyrim (z tego co sie slyszy gra legenda, ale nie moge sie przekonac)

post wyedytowany przez Szlugi12 2025-09-21 11:46:27
21.09.2025 12:10
mohenjodaro
9
odpowiedz
4 odpowiedzi
mohenjodaro
125
283 właściwy ranking

Nie ma takiej gry. Jak gra jest obiektywnie hitem, a ktoś widzi w niej tylko kit, to jest prawdopodobnie zaburzony.

Natomiast oczywiście zawsze chętnie się powtórzę, że dla mnie dwa wielkie hity nie są w praktyce aż tak wielkimi hitami, jak twierdzi opinia ogółu.

Red Dead Redemption 2 - gra jest piękna, ambitna, można się przy niej bawić. Jednak nie podzielam powszechnych zachwytów, uważam, że źle rozłożono akcenty i pretensjonalna próba robienia klimatu powolnego westernu sprawia, że jest nudna. W wybitnym RDR1 gracz w pełnej wybuchów i strzelanin cudownej grze mógł nagle samemu uznać, że teraz czas zapolować na niedźwiedzie czy podziwiać pasące sie bydło lub szukać zagadek z legend Meksyku. RDR2 to wymusza w sposób masowy i nachalny „patrz graczu, zrobiliśmy prawdziwy, artystyczny western, jest dużo mało interesującego gadania o życiu maluczkich i ultrarealistyczne mycie majtek w rzece, ależ my to zrobiliśmy”. Gra jest trochę jak ci erudyci literaccy, napawający się tym jak mądrych synonimów używają, by powiedzieć, że zjedli śniadanie. Do tego sam gameplay rozczarowuje, wóz z węglem też nie uprzyjemniał rozgrywki.

Baldur’s Gate 3 - podobnie jak w przypadku RDR2, nie jest to oczywiście totalny kit. W obu grach są chwile, że się wciągam i myślę „o, teraz zaskoczyło”, by jednak po kilku godzinach umierać z nudów. Ta turowa walka jest nudna i męcząca. Znam inne gry z turową walka i nie są takie złe, a tu za wszelką cenę staralem się unikać konfrontacji, bo wiedziałem, że zaraz znowu czeka mnie kilkanaście minut mozolnego oglądania popisów kreatywności. Baldur’s Gate 3 jest CeZikiem gier komputerowych. To ten YouTuber co nagrywał piosenki, ale wszystkie musiały być tak zarabiscie kreatywne i pomysłowe, nie mogło być po prostu dobrze i normalnie. W konsekwencji znam go, doceniam co chciał zrobić, ale podejrzewam, że mało kto ma go w swoich playlistach. Podejrzewam, że gdyby nie ta turowa walka i przesadny fetysz rozwiązywania wszystkiego na 250 różnych sposobów (co rodzi u mnie frustrację związaną z FOMO), gra byłaby dużo lepsza. A tak kolejny rok nie jestem w stanie jej przejść.

Nie sa to więc kity, ale ja tym grom odmawiam statusu absolutnych i niekwestionowanych hitów

21.09.2025 12:28
mohenjodaro
9.1
mohenjodaro
125
283 właściwy ranking

W żadnym konkursie nie chce brać udziału, brzydzę się nagrodami od mężczyzny udającego kobiete, a jak się chce wygrać taki konkurs to trzeba napisać o jakiejś powszechnie lubianej, ale hejtowanej serii - prosty przykład to FIFA.

Ja na tym forum pisze z potrzeby serca, a nie dla nagród i pieniędzy

21.09.2025 12:42
9.2
Banita_
2
Centurion
Image

post wyedytowany przez Banita_ 2025-09-21 12:44:26
21.09.2025 16:16
claudespeed18
9.3
2
claudespeed18
219
Call me Snake

Via Tenor

Powyżej najnowsze zdjęcie forumowego łysola dzwoniącego do mohera z pogróżkami?

Czyli jednak Banita to Goozys jak podejrzewała połowa forum, cyk odhaczone jedno z 200 kont

21.09.2025 16:26
WolfDale
9.4
WolfDale
90
~sv_cheats 1

Myślał że jak nawrzuca na Guza ile fabryka dała to nikt się nie kapnie?

21.09.2025 13:46
WolfDale
😊
10
1
odpowiedz
1 odpowiedź
WolfDale
90
~sv_cheats 1

Via Tenor

Ta nagroda to randka z mężczyzną przebranym za kobietę?

21.09.2025 14:46
10.1
damianyk
155
Nośnik Treblinek

Nagrodą będzie zdjęcie rozstrzygające jednoznacznie problem płci autora (lub autorki) tematu.

21.09.2025 16:05
Kwisatz_Haderach
11
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
19
GIT GUD or die trying

Via Tenor

Moge wziac nagrode zamiast moherowego. Jak sie brzydzi to jego strata.

Z tym ze gustuje raczej we wiekszych.
Malej nie chce.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2025-09-21 16:08:51
24.09.2025 10:44
Jane_od_Batmana
😁
12
odpowiedz
Jane_od_Batmana
61
Generał

Przypominam, że konkurs jeszcze trwa i potrwa do jutra do godziny 21:37!
Zwycięzca zostanie wyłoniony niedługo po tej godzinie, gdy już zespół ekspertów zgodnie ustali wygranego.
Póki co jest dwóch idących łeb w łeb zawodników, ale liczę, że jeszcze pojawią się jakieś czarne konie tego konkursu, także zapraszam do udzielania się.

24.09.2025 12:30
kęsik
📄
13
odpowiedz
kęsik
166
Legend

Premium VIP

Prey 2017. Wszyscy się tym jarają a dla mnie to całkowicie mdła gra bez większej treści. Raczej lubię gry typu Immersive sim ale ten Prey to zwykłe nudzenie i chodzenie po pustych korytarzach i strzelanie jakimiś glutami czy czymś tam. Dosłownie nie ma w tej grze nic ciekawego, setting niby interesujący ale po prostu ta gra nie wciąga, nie chce się w nią grać.

28.09.2025 11:23
Jane_od_Batmana
14
odpowiedz
Jane_od_Batmana
61
Generał

Przepraszam za tak późne wyniki, ale niestety komisję powstrzymały sprawy prywatne ;)

Naszym zwycięzcą jest bez dwóch zdań mohenjodaro, jednakże nie chciał on brać udziału w konkursie, więc będę musiała go poprosić, by wybrał innego zwycięzcę z tego wątku.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl