Gry podobne do the Settlers

Forum Gry Strategiczne
Odpowiedz
30.12.2013 14:34
1
odpowiedz
Diablos5555
17
Legionista

Gry podobne do the Settlers

Witajcie, mam pytanie znacie jakieś FAJNE gry, nie muszą być super nowe byle tak od 2007-08 roku, w których nacisk jest położony głównie na ekonomię?? W sensie, że nie ma szybkiej rozbudowy(jak najszybszej) wojska itp. Tylko powolne budowanie imperium. Najlepiej żeby to się działo tak jak the Settlers, nie jak SimCity etc.
Zna ktoś taką grę? Proszę o tytuł i z góry dziękuję za pomoc.

30.12.2013 16:09
2
odpowiedz
theon
40
Centurion

Nie będę opisywał tych gier, bo możesz sobie je zobaczyć w encyklopedii. A teraz do rzeczy:

Polecam serię Anno, którą prawdopodobnie znasz, a jeżeli nie, to zagraj. Grałem w Anno 1404 dołączone niedawno do CD-Action i naprawdę fajnie się bawiłem.

Cultures 2 chyba najbardziej przypomina Settlersów. Dla mnie ich nawet przebija.

Alien Nations 2 również wciąga. Z tych 3 wymienionych, to właśnie ta gra najbardziej mi się podobała.

30.12.2013 16:29
3
odpowiedz
gorliwy gracz
25
Legend

Seria anno
Seria civilization
Jak nie musisz mieć w grze wojska to polecam CitiesXL. Sam mam tą grę i świetnie się bawie w powolne budowanie miasta.
Jest też taka gra imperium romanum i przedstawia losy rzymu przed naszą erą, ale w naszej też

Forum Forum Gry Strategiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl