Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: gry podobne do Gra o Tron (rpg)

28.09.2012 20:00
1
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

gry podobne do Gra o Tron (rpg)

Szukam gier RPG podobnych do Gra o Tron (Jak ktoś nie chce czytać wszystkiego, niech zjedzie na sam dół i przeczyta skrót). W tej grze nie ma idiotycznego zabijania mobów co 5 metrów jak w wielu grach takich jak np. wiedźmin 2, do tego z głupim respawnem mobów.
W grze o tron jest dużo dialogów i gra jest nastawiona na dialogi, a nie walkę. Do tego postacie są ciekawe. Wielu z nich nas zdradza, trudno ufać ludziom w tej grze przez co gra jest bardzo ciekawa i ciekawsza od Wiedźmin 2, który dla przykładu dialogi miał sporo sporo gorsze. W tej grze nie ma też głupich questów jak w SKYRIM, gdzie każą ci 1500 razy lecieć do jaskini, która ma 50 kilometrów i co każdy room wyskakują tylko mumie i nudzisz się na maxa, a musisz dojść na sam koniec, by questa zrobić. Głupszych questów w życiu nie widziałem, a każda jaskinia wygląda identycznie pomijając położenie pomieszczeń. Takich gier wolę uniknąć, bo nie mam zamiaru tracić 20000 godzin, na questy, które wyglądają tak samo, tylko item do zdobycia nazwany jest inaczej.

Proszę więc o tytuły podobne do gry Gra o Tron (RPG). Walka mnie nie interesuje, im jej mniej tym lepiej. Zależy mi na wielu ciekawych dialogach.

28.09.2012 20:13
2
odpowiedz
zanonimizowany758948
44
Generał

Dragon Age: Początek, dużo ciekawych dialogów, towarzysze, walki jest pewnie więcej niż w GoT ale jest dziesięć razy lepiej zrobiona. Niebo a ziemia.

28.09.2012 20:42
3
odpowiedz
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

Grałem w Dragon Age, bardzo dobra gra, choć momentami był spam mobów/ludzi na siłę, by przedłużyć grę.
Gra o Tron i Dragon Age 1 (i dodatek też) oceniam mniej więcej na równi. W Gra o Tron walka gorsza, ale za to 100 razy jej mniej, a sporo postaci udaje naszych przyjaciół i zdradza nas.
Obie gry są bardzo dobre i godne polecenia.

Czekam na więcej tytułów. Dziękuję za każdy.

28.09.2012 21:44
4
odpowiedz
zanonimizowany758948
44
Generał

The Walking Dead - to nie RPG ale fabuła gra pierwsze skrzypce, jest po prostu genialna jak na gry. Walki tam wiele nie ma, każda postać jest ciekawa.
Brak polskich napisów to nie problem - wyszły dotąd trzy odcinki z czego dwa są na ten dzień spolszczone przez fanów.

A z RPG? Nie mam pomysłu. Stare baldursyPlanescapy pewnie (nie grałem w izometryczne stare erpegi) a z nowszych to połączenie Skyrimowej swobody z dobrą fabułą - New Vegas.

28.09.2012 23:36
A.l.e.X
5
odpowiedz
A.l.e.X
152
Alekde

Szczerze mówiąc Gra o Tron to unikalna pozycja, nie mniej to samo studio za 2 tygodnie wypuszcza inną grę Of Orcs And Men którą ja już kupiłem na steam, po tym co zobaczyłem w przypadku Gry o Tron, zakup następnej gry tego studia to czysta formalność. Liczę na podobny poziom zabawy, 1 tydzień i 5 dni do premiery. Czy będzie to coś podobnego, czy zupełnie innego tego tak naprawdę nie wiem, nie mniej ciężko znaleźć jakąś grę w której historia byłaby daleko ciekawsza od walczenia mieczem. Dragon Age Początek jest godny polecenia, (tylko nie część II), choć w DAO do końca kampanii na liczniku zapewne będzie 1000 zabójstw. Myślę, że do poziomu Gry o Tron najbliżej jest naszemu Wiedźminowi II.

29.09.2012 00:02
HUtH
6
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Jeśli nie przeszedłeś jeszcze:
Fallout 1 i 2
Planescape: Torment
Invisible War
Deus Ex oraz DE: Human Revolution
Alpha Protocol

Rpgi, które można przejść niemal lub całkowicie bez walki.

29.09.2012 00:29
A.l.e.X
7
odpowiedz
A.l.e.X
152
Alekde

tak jak napisał HUtH to są jedne z najlepszych pozycji rpg, szczególnie Alpha Protocol - jedna z najbardziej niedocenionych gier rpg.

Forum: gry podobne do Gra o Tron (rpg)