Gry o tematyce gangsterskiej.

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
30.09.2013 16:05
1
odpowiedz
maridok
17
Legionista

Gry o tematyce gangsterskiej.

Szukam gry gangsterskiej podobnej do mafii cz. I lub II oraz gier w stylu filmów quentina tarantino.
Pozdrawiam.

30.09.2013 16:07
👍
2
odpowiedz
zanonimizowany924115
9
Senator

Grałeś w, GTA San Andreas? najganksterska część GTA

30.09.2013 16:09
3
odpowiedz
maridok
17
Legionista

Owszem. Ale chodzi mi raczej o taką wysoką manierę, jaką reprezentowały filmy Quentina "Pulp fiction", lub kulturę gangsterską rodem z "chłopców z ferajny"

30.09.2013 16:14
4
odpowiedz
zanonimizowany924115
9
Senator

Sleeping Dogs

30.09.2013 16:31
kęsik
😉
5
odpowiedz
kęsik
168
Legend

Grałeś w, GTA San Andreas? najganksterska część GTA

Padłem. W GTA SA nie ma żadnej gangsterki tylko yo nigga, im gangsta.

Szukam gry gangsterskiej podobnej do mafii cz. I lub II oraz gier w stylu filmów quentina tarantino.

A w co już grałeś? Ojciec Chrzestny 1 i 2, GTA VC i GTA V, Scarface. No bardzo ewentualnie Sleeping Dogs ale to trochę inna gangsterka. Nie ma tego za dużo w sumie...

30.09.2013 16:32
Kerth
6
odpowiedz
Kerth
119
Solid Snake

maridok -> Możesz spróbować Ojca Chrzestnego, ale ostrzegam, że pozostawia wiele do życzenia. Oprócz tego LA Noire, przygodowa gra akcji w klimatach które Cię interesują, tyle, że... po stronie policji ;) I właściwie tutaj się twój wybór kończy, gdybyś miał PS2, mógłbyś spróbować ewentualnie The Getaway. Filmowością nie ustępuje Mafii.

Niestety gier w takich klimatach wbrew pozorom nie ma dużo. Gość wyżej definitywnie nie wie co Ci proponuje biorąc pod uwagę to czego szukasz. O dziwo klimaty lat 30-40 są wyjątkowo oszczędnie eksploatowane jeśli chodzi o gry akcji. Na pewno nie znajdziesz takiej pozycji która w wyraźny sposób odnosi się do filmów które wymieniłeś.

30.09.2013 16:40
Fett
7
odpowiedz
Fett
253

kęsik - dla większości "młodzieży" właśnie tak wygląda gangsterka :)

30.09.2013 16:41
8
odpowiedz
maridok
17
Legionista

Grałem w mafie obie (pierwszą przechodzę teraz, druga była mistrzostwem moim zdaniem. Zlepkiem dobrych gangsterskich filmów), Ojciec chrzestny cz. I był kiedyś zagrywanym bardzo przeze mnie tytułem. Druga część to maszkarada i lepszy gameplay niż tam był w pasjansie moim zdaniem. Sleeping dogs również ograne.
Scareface bardzo rozsądna propozycja. Znalazłem jeszcze "Wściekłe psy" - gra na podstawie filmu Queintina Tarantino. Grał ktoś?

Wiele bym dał, aby powstała gierka na podstawie filmu Pulp Fiction.

30.09.2013 16:43
emil kuroń
9
odpowiedz
emil kuroń
68

Wściekłe psy - film świetny, ale gra przeciętna. Ale jeśli jesteś bardzo zdesperowany to możesz spróbować.

Scarface - to dobra propozycja, choćby w celu sprawdzenia, co by było gdyby nie stało się to co się stało w filmie. Gra w miarę dobra, mimo że Pacino głosu nie podkłada :/

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl