[Grupa F] podział punktów: Japonia - Szwecja 1:1, Holandia triumfuje 3:1. Wasze wrażenia?
Holandia, Japonia, Szwecja, Tunezja. Holandia walczy z klątwą wiecznie drugich. Szwecja wraca po przerwie, a Japonia to niezwykle groźny i zdyscyplinowany zespół.
Czy Holandia w końcu zdejmie klątwę? Czy Japonia znów wyrzuci faworyta z turni
Holandia – Japonia 2:2 (0:0)
1:0 Van Dijk 51’ (asysta: Gravenberch)
1:1 Nakarmura 57’ (asysta: Kubo)
2:1 Summerville 64’ (asysta: Gravenberch)
2:2 Kamada 88’ (asysta: Ogawa)
https://www.youtube.com/watch?v=DgqQ-zSJXfE
Szwecja – Tunezja 5:1 (2:1)
1:0 Ayari 7'
2:0 Isak 30' (asysta: Gyökeres)
2:1 Rekik 43' (asysta: Mejbri)
3:1 Gyökeres 59' (asysta: Isak)
4:1 Svanberg 84' (asysta: Isak)
5:1 Ayari 90+6' (asysta: Bergvall)
https://www.youtube.com/watch?v=Ku-nd1tpLws
Holandia – Szwecja 5:1 (2:0)
1:0 Brian Brobbey 5' (asysta: Cody Gakpo)
2:0 Brian Brobbey 17' (asysta: Denzel Dumfries)
3:0 Cody Gakpo 47' (asysta: Denzel Dumfries)
4:0 Cody Gakpo 54' (asysta: Crysencio Summerville)
4:1 Anthony Elanga 59' (asysta: Alexander Isak)
5:1 Crysencio Summerville 89' (asysta: Memphis Depay)
https://www.youtube.com/watch?v=3Q1XjUztReo
Tunezja – Japonia 0:4 (0:2)
0:1 Kamada 4' (asysta: Nakamura)
0:2 Ueda 31' (asysta: Itakura)
0:3 Ito 69' (asysta: Ueda)
0:4 Ueda 84' (asysta: Sano)
https://www.youtube.com/watch?v=WaysrPmyrxc
Dobra para ale sądzę że Holendrzy z Japończykami podzielą się punktami.
[Holandia — Japonia]
Z dużym bólem serca, ale jednak postawię remis. Holandia to Holandia i powinna być jednym z faworytów Mundialu, ale jednak ruchliwa i ambitna Japonia nie powinna być w tym meczu chłopcem do bicia. Żaden rezultat w tym meczu nie powinien być jednak dla nikogo zdziwieniem.
Japonia dziś spokojnie ogra Holendrów. Oby tylko w składzie wyszli Wakabayashi, Tsubasa i Kojiro.
[Holandia — Japonia]
Obstawiam na chybił traf bo chyba coś tu nie gra.
[Holandia — Japonia]
miałem dać remis ale dałem wygrane Holandii, zobaczymy czy znów nie będzie niespodzianki.
Zmieniłem Szwecję na remis. Ale coś za dużo remisów pod rząd ;D Bo i Holandię dałem, WKS i Szwecja. Cos mi się zdaje, ze będzie Holandia,Ekwador, i remis.
[Szwecja — Tunezja]
Szwecja - niech zdobędą Mistrzostwo Świata, bo lepiej odpaść po barażu z Mistrzem, niż z chłopcem do bicia ;) Klimat pewnie bardziej odpowiada Tunezyjczykom, ale wierzę w napastników Szwecji.
Meh. Wiedziałem, że trzeba było czysto na Holandię. Jakoś Japonia taka bezjajeczna, w porównaniu z ich poprzednimi występami. BTW teraz patrzę że Japonia ma czarnego bramkarza ;D
Zobaczymy czy się nie przejadę dając na remis. Wcześniej dałem na Szwedów.Edit...super ku^% . Przejechałem i to mocno ;D Bo jakiego grzyba zmieniałem na remis.
Ale właściwie nikomu to nie wyszło na dobre, bo i tak było ostatnie miejsce w grupie, tutaj inaczej nie będzie, bo jednak mają przed sobą Japonię i Holandię, gdzie z jednymi i drugimi nie mają większych szans. Dla nich ta grupa to była od losowania grupa śmierci.
Jasne, może zmienić taktykę, ale wątpię, że piłkarze zdążą się przez to kilka treningów z nim dobrze opanować granie innymi schematami taktycznymi.
Najbardziej może w takim czasie wpłynąć treningami i przemową przed meczem zmieniając atmosferę w kadrze.
[Holandia — Szwecja]
Bez przekonania, ale postawię na Holendrów. Szwedzi dostali od Tunezji cztery prezenty, w obronie wyglądają dość przeciętnie. Może się uda - pomimo tego, jak grała Holandia z Japonią...
Holandia powinna dać radę. Svenssony grali ostatnio że słabą Tunezją, ale mają skład na papierze i dobrego trenera. Mimo wszystko Holandia.
[Tunezja — Japonia]
Najważniejsze pytanie jest takie, czy Japonia zamierza się od początku bronić, czy atakować... Jak postawią na zabezpieczenie remisu (czego nie powinni robić), to może się odwalić jakiś cyrk.
No i jak Holendrzy się tak będą dalej bawić jak z Japonią, to skończy się remisem. Rozumiem. Grają w dużej temperaturze, i nie da się grać non stop na wysokich obrotach. Ale powinni przycisnąć od początku drugiej połowy. Szwedzi są naprawdę dobrzy w ofensywie. Szczególnie jak drużyna Holandii sobie truchta.,
No, bo jak grają to strzelają. 3-0 :D
No i chyba po meczu. Byleby już teraz nie odpuszczali. Grać mi tam do przerwy na wodę. Potem Szwedzi coś sobie strzelić mogą ;D
No i fajnie. Jak ja się cieszę, że jednak nie obstawiłem remisu;D Byłbym taki wkurzony że hej. Szwedzi popełnili błąd.Mogli się bronić cały mecz, a potem atak z kontry, a ci chcą rozgrywać. No z Holandią której się chce, to najgłupsza taktyka.
I jak tu poziom sportowy ogarniać. Szwedzi 5;1 z Tunezją, teraz oni dostali 5 ;D
Ciekawe jak ta Japonia. Powinna wygrać, ale na pewno nie będą mieli tak łatwo jak Szwedzi.
[Japonia — Szwecja]
Żaden z zespołów nie musi wygrać, ale Japonia wygląda solidniej. Zresztą nawet przeciwko Tunezji to Japonia zdawała się bardziej kontrolować wydarzenia boiskowe... Pewniaka w tym meczu brak.
[Tunezja — Holandia]
Każdy wynik inny niż wygrana Holandii będzie... sensacją. Holandia może nawet przebić Szwedów i strzelić Tunezyjczykom więcej niż 5 bramek.
Żeby tylko Holendrzy nie zrobili psikusa jak Francja 4 lata temu ;D Ale Tunezja teraz jest dużo gorsza niż wtedy. Daję remis Japonii. Obym znowu nie przestrzelił. Ale liczę że Szwedzi się postawią, chociaż z tymi 3 pkt powinni wyjść i tak. Japonia znowu rotuje składem. Właściwie jest chyba podstawowa 5-6 zawodników. Szwedzi 3 zmiany. To może być naprawdę fajny mecz.
2-0 w 7 minut XD Holendrzy pełnym składem, chcą chyba jakiś rekord pobić ;D No i już się im nie chce.
A remis Szwedów przestrzelony. Szwedzi są jednak beznadziejni. I tylko trochę lepsi od Czechów według mnie.Remis trafiony do przerwy XD Ale Szwedzi są słabi technicznie, wolne kloce. Japończycy chcą to wygrać, ale też nie starają się aż tak, bo chyba nie chcą kartek dostać.