Witam, poszukuję gry wyścigowej, która zapadła mi w pamięć, lecz nazwa wyleciała. Grałem w nią z jakieś 13 lat temu.
Start, a zarazem meta był na odcinku miasta, kilka budynków złączonych w jedno po obu stronach drogi, tekstura tłumu oraz dźwięk ludzi w pętli i barierki przy drodze. Po tym odcinku zaczynał się teren jakby górzysty, a później płaski, kilka domków, wokoło palmy, a wszystko ogrodzone teksturą drzew, tło lasu i spowrotem meta, przed nią po prawej stronie drogi można było zjechać na jakby stację benzynową z myjnią. W grze dostępne było kilka typów samochodów, 2 zapadły mi w pamięć, szybki na podobieństwo ferrari, a drugi nieco wolniejszy z długą maską, a na końcu dwa okrągłe reflektory jakby Alfa Romeo. Można było po mapie jeździć samemu lub z botami na wyścigi. Jedna charakterystyczną rzecz to dźwięk świerszczy w tle, gdy się jechało, było słychać cały czas świerszcze.
Mam nadzieję, że ktoś pamięta jeszcze nazwę tej gry. Z góry dziękuję za pomoc.
Opis minimalnie pasuje mi do którejś z dwóch pierwszych części NFS, pamiętam, że było tam jakieś robactwo co nam się na szybie rozbryzgiwało.
Udało się znaleźć, gierka to N.I.C.E 2. Powspominam swoje wyścigi z dzieciństwa. :)
Dzięki elathir za odpowiedź.