Gothic - mody

Forum Gry RPG
Odpowiedz
02.12.2025 12:49
elathir
1
odpowiedz
elathir
115
Czymże jest nuda?

Gothic - mody

Hej.

Ostatnio naszła mnie ochota by w przerwach od EU V, gdy mam ochotę na coś lżejszego sprawdzić sobie jakieś mody do pierwszego Gothica.

Kandydatami są:
Othello - grałem na starym buildzie 2.x ale podobno sporo się pozmieniało do 4.3
Edycja rozszerzona + - grałem jeszcze przed podziałem na + i 2.0 lata temu, ale wtedy to był mod w powijakach
Edycja rozszerzona 2.0
Gothic reworked

Czy ktoś grał w miarę świeże wersji którejś z tych modyfikacji (no w wypadku reworked trudno o inną bo mod ledwo co wyszedł) i chciałby się podzielić opiniami? Kwestie przyjemności z gry, poziomu trudności/balansu, tego jak gra się innymi ścieżkami niż wojownik (mag build pod zręczność). Itd.

Z tego co widzę mechanicznie chyba najlepiej wypada reworked bo bronie pod zręczność skalują się ze zręcznością + trochę siłą, podobnie kostury a w pozostałych cały czas z siłą (czyli np. szpada w Othello choć wymaga zręczności dostaje dodatkowe obrażenia od siły).

Tak więc który wam sie podobał pod względem contentu, który mechaniki itd.

post wyedytowany przez elathir 2025-12-02 12:51:23
Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl