Gothic 3 Zmierzch Bogów i GeForce 9600GT
Czy pójdzie mi na 1024 x 768 i średnich detalach bez przycięcia ( sygnaturka ) ? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! ;)
Gothic 3 .
Grałem w niego bez problemu na Dual Core E5200 2.5 , 4G ramu i 9600 GT 512MB/256bit/ddr3 .
I jak się nie mylę przy rozdzielczości 1680x1050 . Dokładnych ustawień nie pamiętam ale Medium masz bankowe .
Na średnich detalach bez przycięcia na 9600GT? Nie ma szans, grałem na identycznej karcie przy 2GB ramu i procku 3ghz, grało się fatalnie. Musiałem pozmieniać na LOW bo nie szło grać na mediumie.
Poza tym odradzam Ci wogóle kontaktu z tą grą..
Sam jako wielki fan Gothica zawiodłem się na trzeciej części ale to co oni zrobili w tym dodatku to przewyższa wszystko.. szkoda czasu i jakichkolwiek pieniędzy na ten tytuł.
iLLusionist --> Masz rację , 3 odsłona jest do bani , lepiej pograć w poprzednie :)
Tak tyle że grałem we wszystkie części oprócz tej :P A zawsze można ją spatchować...
Na 9600GT zagrasz tak samo jak na mocniejszych kartach i przy rozdziałce 720p zagrasz w maks detalach, bo silnik jest jaki jest i zrywa czasem niezależnie od sprzętu i moim zdaniem nie są to jakieś koszmarne zaciachy. Mam w domu 2 kompy jeden z 9600GT na pokładzie a drugi z HD 4850 z OC i na obu gra działała tak samo. Nie wiem jak jest w full HD bo nie korzystam z takich rozdziałek. Kiedyś miałem 8600GT z OC i szczerze mówiąc po zmianie karty wielkiej różnicy w działaniu nie zauważyłem. No ale jak pisałem - nie wiem jak sytuacja wygląda w wyższych rozdzielczościach a zwłaszcza w full HD.
Miałem kiedyś GF Palit 9600 GT 512 MB , teraz zmieniłem na HD 5750 1GB i za dużej różnicy nie ma ,ta gra jest po prostu zrypana (choć nie grałem jeszcze na najnowszym patchu )