Gothic 1 na windowsie 7 32-bit
Witam! Mam pewien problem, nie mogę włączyć gothica 1 na win7 - nawet setup.exe mi się nie odpalił - próbowałem różnych trybów zgodności i nic... Niech mi ktoś powie czy to wina systemu czy może karty graficznej... :(
Mój sprzęt:
karta graficzna GeForce 7100GS
karta dźwiękowa Creative sound blaster live 5.1 digital
Pamięć 2 GB ram (Good Ram 1333 MHz)
Procesor Intel Celeron dual core E3300 2x 2.5 GHz
Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam!
tak to jest z siodemka,z tego co wiem do niektorych gier sa patche ktore pozwalaja grac w takie wlasnie starocie (z calym szacunkiem dla gothica,to swietna gra) na tym systemie,jednak nie wiem czy akurat do gothica jest,poczekaj na kolejne odpowiedzi
Jak rodzynek pozwoli to podepne sie pod temat. No wiec nie dawno na Viscie 32 bit, uruchomilem Gothica, to okazalo sie ze gra chodzi w 20-23 fps (mierzone frapsem). Nie pomogaja zadne ustawienia graficzne, wysokie czy niskie detale, ciagle ta sama ilosc klatek. Ktos moze sie z tym spotkal i wie w czym problem. Moze stare sterowniki Nvidi wgrac, bo tylko tego nie probowalem.
Pójdzie. Jest pewien niezawodny sposób działający zarówno z 64 jak i 32bit W7, zarówno z G2, jak i G1.
http://www.youtube.com/watch?v=L61-2DS7I8E
mr45 - Jesteś do tyłu jakieś pół roku. Odkąd NVidia wypuściła serię 260.xx nie ma już problemu z grami pisanym pod DX7 (przynajmniej teoretycznie).
A do autora: G1 i G2 bezproblemowo instalują się na W7. Zarówno tym x86 jak i x64 (sprawdzałem osobiście). Z działaniem było już różnie ale w głównej mierze winne były właśnie złe sterowniki dla nowszych kart NVidii.
Ja bym szukał rozwiązania problemu gdzieś indziej. Płyta porysowana? Brak uprawnień administratora?
Wyłącz UAC i zwiększ plik wymiany (z tego co wiem, czasem były z nim problemy przy G2).
kjx-->A może i masz rację, rzeczywiście ostatnim razem instalowałem G1 jakoś tak w wakacje. Miło słyszeć że Nvidia się tym zajęła, mam u siebie najnowsze stery to obczaję jak to wygląda
Kuurde! Wiecie co? Wystarczyło wyłączyć neta i gothic się odpalił w niecałe 2 sekundy xD Sorki za pomyłkę i dzięki za fatygę :) Pozdrawiam wszystkich :D