GOLowicze kupują kamerę dla mojego szwagra.

Forum Technologiczne
Odpowiedz
14.04.2011 17:49
kjx
1
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

No...

Kilka miesięcy temu, szwagier bezczelnie zbrzuchacił moją jedyną, ukochaną, młodszą siostrzyczkę. Całe szczęście, że dobry z niego chłop; piwo postawi, na Kubice lub Małysza wpadnie, siostry nie bije, teściową szanuje... Ale ja nie o tym chciałem.

Otóż, wpada do mnie wczoraj zziajany, z sześciopakiem piwka i, jako że jestem rodzinnym specem od komputerów, zaczyna wypytywać o kamery wideo. Sześciopak minął, podobnie jak moje pół butelki whiskey, a my do niczego nie doszliśmy. Tym bardziej, że nasze zdolności poznawcze zostały lekko przytłumione. Poszperałem dzisiaj troszkę, ale zbyt mało w temacie wideofilmowania/fotorgrafii siedzę aby szwagierkowi cokolwiek zaproponować. Pomóżcie, bo tak po prawdzie nawet nie wiem czego szukać i czym się kierować podczas zakupu.

Budżet? Powiedzmy, maksymalnie 1200PLN. Przeznaczenie? Wiadomo, filmowanie; poród, pierwsze kroczki, pierwszy wylany obiad, pierwsze rozbite kolano, etc, etc. Nośnik? Wiem jakie są, znam też z grubsza wady i zalety każdego. Firma? Nieważne jaka, ma być dobra. I to właściwie cała moja wiedza na temat kamer. Rozdzielczości? FullHD czy HDReady? Opcje? Dodatki? Stabilizatory obrazu? Wsparcie? Gwarancja? Poleci ktoś coś? Firma i model wystarczy. Opinię, testy i najlepszą cenę już sam sobie znajdę.

W imieniu szwagra, siostry i tej_która_dostanie_w_przyszłości_Nagrodę_Nobla, serdeczne dzięki za pomoc!

14.04.2011 18:14
toaster
2
odpowiedz
toaster
63
EL PRESIDENTE

kjx [ gry online level: 20 - Wizard of ID ]

To po ile skladka i jaki numer konta ?

14.04.2011 18:15
kjx
3
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

A to zależy ile osób się wpisze. Ustalimy firmę, model, cenę i wtedy podam kto, po ile i gdzie ma wpłacić :)

14.04.2011 18:27
4
odpowiedz
zanonimizowany685929
44
Pretorianin

Kodak Zi8
Full HD, malutka, taniutka, poreczna - wielkosc iPhone'a
Szybka, bezglosna, brak konwersji plikow etc.
Sprzedalem swojego Panasonica na miniDV z 42x zoomem, bo tez szykuje sie na krecenie juniora.
Kupi troche wieksza cam to zapewniam, ze znajdzie 1000 powodow, zeby jej nie brac: a to idziemy tylko na 20 min i po co targac kamera, a to trzeba naladowac aku itp. :)
Porecznosc i minimalizm.

14.04.2011 19:06
kjx
😊
5
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Poważnie? Kamera FullHD wielkości pudełka papierosów i do tego za mniej niż 400PLN (plus koszt kart SD)?

C'mon, fotografów od groma na forum, a na kamerach nikt się nie zna? :)

14.04.2011 23:43
kjx
6
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Nocny "up" i odpuszczamy. Trza będzie gdzie indziej pomocy szukać ;)

16.04.2011 13:54
7
odpowiedz
zanonimizowany685929
44
Pretorianin

Poważnie? Kamera FullHD wielkości pudełka papierosów i do tego za mniej niż 400PLN (plus koszt kart SD)?

Jak już wspomniałem miałem Panasa na miniDV, Sony HD, ale te kamery były sporych rozmiarów, nieporęczne, głośne. Zamieniłem na kamerkę wielkości paczki fajek i było to najrozsądniejsze wydanie 350 pln + 120 pln SDHC 16GB :)
Naprawdę polecam. Niech szwagier kupi, przetestuje a jak się nie spodoba to bez żadnego problemu sprzeda na allegro tracąc 50 pln, bo przecieć kam nówka nieśmigana :)

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl