Grywam sobie z kolegą w Left 4 Dead 2 (przez Steama) i ostatnio zastanawiałem się czy można by zrobić taki myk - włączyć rozmowę przez mikrofon, ale jakoś w systemie ustawić aby za wyjście mikrofonowe laptop uznał wyjście na głośniki, tzn muzyka którą bym puszczał z dysku leciałaby na serwerze jako to, co mówię. Da się coś takiego zrobić?
Tak.
Można by połączyć wejście (mikrofon) i wyjście (głośniki) jednym kablem. Problem w tym, że wszyscy słyszeliby wszystko, co się dzieje w komputerze, nadawałoby np. odgłosy z gry. Najlepiej, jeśli masz mp3, albo jakiekolwiek inne źródło muzyki, które nie jest kompem, na którym grasz. Wtedy łączysz wyjście z mp3 (przykładowo) z komputerem za pomocą kabla.
COREnick --> W ten sposób można sobie rozwalić sprzęt.
Lepszym rozwiązaniem jest ustawienie Stereo Mix jako źródła nagrywania.
Zaznaczasz tryb mikrofonu na "What i Hear"
Swoją drogą wkurzają mnie ludzie puszczający muzykę w trakcie gry...
To zależy jaka puszczają, ostatnio jak gałem w jakąś grę, nie pamiętam jaką, to zreszta nieważne, ktos puścił Queena-I want to break free, no po prostu słuchało się i grało rewelacyjnie, zwłaszcza, że czysto muzyke było słychac i przyjemność z gry o wiele większa.
Gorzej jak ktoś puści jakies szarpidruty albo inna nawalankę techno to zbyt długo człowiek nie wytrzyma