Siema. Stawiam sprawe jasno, chce kupic glosniki do komputera w cenie do 350zl, naprawdopodobniej bedzie to 2.0, bo za taka cene chyba nawet sredniego 2.1 nie kupie. mam zintegrowana karte dzwiekowa wraz z ASrock P67Pro3, nigdy nie mialem dedykowanej karty dzwiekowej, wiec nawet nie wiem jaka jest roznica dzwieku. Cena karty - nie mam pojecia, pewnie tyle zeby nie ograniczac glosnikow, ale z drugiej strony, nie ma sensu kupowac nic mocniejszego, bo nie jestem maniakiem muzyki zeby zmieniac sprzet grajacy.
Dyskusje zostawiam do Waszej dyspozycji. Mile widziane konstruktywne opinie na ten temat. Have a nice day :)
Glosniki: Modecom MC-SHF56 (test - http://pclab.pl/art47656.html).
Karta: Asus Xonar DX.
Później jak finanse pozwolą dokup zestaw 5.1 - modecomy zostaw na przednim kanale a resztę głośników porozstawiaj zgodnie ze specyfikacja. Będziesz miał 7.1 na każdą okazje ;]
Up, myslalem o Genius SP-HF1800A, kosztuja jakies 200zl, z opinii, recenzji i testow wynika ze w swojej cenie nie maja sobie rownych jako 2.0.
A swoja droga, jakbym kupil takie 2.0 to moge w jakis sposob dolaczyc sam subwoofer zeby to jakos gralo? Suba bym oddzielnie gdzies kupil. Na karcie w kompie mam 6 wejsc.
Mam te geniusy. Oczywiście, są lepsze od plastikowych Creativów czy Logitechów, ale od stwierdzeń że nie mają sobie równych jestem daleko.
Jeżeli tak jak ja, zamierzasz ich używać głównie do robienia hałasu na domówkach, to będą ok.
Jeżeli zamierzasz kontemplować nad muzyką, znajdzie się w tych pieniądzach coś lepszego.
Nawet tańszy model- HF1255A, zagra ładniej od, 1800A, a za cenę ~300zł możesz dostać bardzo fajne ModeComy MC-SHF56.
Do tego Xonar DS (lub droższy- dx/d2) i masz naprawdę przyzwoicie grający sprzęt.