Jak zwykle o tej porze zapraszam do podsumowania roku.
Zgodnie z tradycją wysmażyłem mały, giercownikowy mix,
a Wasze zadanie będzie polegać na odgadnięciu tytułów.
A ponieważ podsumowując w jakimś sensie wspominamy,
możecie (jeśli będzie Wam się chciało) skrobnąć to i owo o
zachwytach i rozczarowaniach 2017 ;)
O niezwykle skromnych nagrodach :(( tam gdzie zazwyczaj http://www.prk24.pl/27517412/giercownik
Brak chronologii (Jak we wcześniejszych latach) mocno utrudniło odgadnięcie tytułu gry.
Ja wysłałem 12, ale wydaje mi się, że było 13.
EDIT: Była chronologia rok temu - dam sobie rękę uciąć, że było w kolejności.
Sprawdziłem maila sprzed roku - chronologicznie szły.
Spoko,niech tak będzie :) Ale w sumie jakie to ma znaczenie na dobrą sprawę,poznać po głosie trzeba i tak.
A taką, że jak masz listę chronologicznie i jest mowa o świecie fantasy, gdzie w roku takich gier było powiedzmy 15, to wiedząc mniej-więcej, w którym miejscu jesteś poznasz o jaki tytuł chodzi, skoro w okresie na przykład zimowym wyszły same gry akcji i jeden RPG fantasy. Teraz przykładowo już przy pierwszym poległem - zresztą nic dziwnego, skoro w nic nie gram. :(
Ale i tak wolę kiedy forma jest taka jak teraz - pomieszane audycje i do tego różne rodzaje (niektóre były pozbawione wywiadów, a jedyne co było słychać to dźwięki z gry) - ale przez to pewnie nie trafiłem z ilością. :)
W ten sposób nigdy nie patrzyłem,może jest to jakaś metoda.Ja słucham i zgaduje,trafie to trafie ,ot tyle.
Ja tam zawsze mam pod ręką listę GIERCOWNIKów. :)
Być może w ubiegłym roku było chronologicznie.
Co nie znaczy, że w tym ma być tak samo ;)
Oto lista tytułów:
1.Torment Tides of Numenera
2.Wolfenstein 2 The New Collosus
3.Regalia Of Men And Monarchs
4.Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands
5.Hitman
6.Destiny 2
7.Horizon Zero Dawn
8.Observer
9.The Surge
10.For Honor
11.Śródziemie Cień Wojny
12.Uncharted Zaginione Dziedzictwo
13.Elex
Pełną listę przysłali:
mrjohhny@ ... - 17:36:31 - KSIĄŻKI
anastazja1979@ ... - 17:37:02 - KOSZULKA+BRELOK
mariolac0@ ... - 17:37:15 - KOSZULKA+BRELOK
paulina2011@ ... - 17:37:19 - KOSZULKA+BRELOK
slawekjankowski@ ... - 17:41:09 - KOSZULKA+BRELOK
kominiarz1984@ ... - 17:43:12 - KOSZULKA+BRELOK
mrjohhny - możesz wybierać nagrody.
BTW - Poznań i okolice rządzą ;D
O ja,pierwszy jestem,pierwszy raz w życiu na podsumowaniu w ogóle w pierwszej piątce jestem. Gratulacje
Poproszę książki,ostatnia co wysłałeś nawet spoko,a że dobrej lektury zawsze brakuje to poproszę.
Ale i tak wolę kiedy forma jest taka jak teraz - pomieszane audycje i do tego różne rodzaje (niektóre były pozbawione wywiadów, a jedyne co było słychać to dźwięki z gry) - ale przez to pewnie nie trafiłem z ilością. :)
za starych dobrych czasow tez tak bylo przeciez
wszystkiego najlepszego PIL
O niezwykle skromnych nagrodach :((
Ja pierdziele, ludzie robią konkursy z darmowymi kodami na złoto do World of Tanks z taka pompą, jakby wrzucali 1080 Titan jako nagrodę - a ty dajesz fajne książki i gadżety i to ma być niezwykle skromnie? :)
Z tej dziesiątki grałem jedynie w Wolfenstein 2 The New Collosus, i niestety trochę mnie zawiódł - znaczy był naprawdę dobry, ale jednak spodziewałem się czegoś lepszego lub przynajmniej równie dobrego co poprzedniczka. Przymierzam się też do Wildlands - jak ogarnę The Division.
Helloł, a gdzie Resident Evil 7, który praktycznie reanimował tego (nomen omen) trupa, jakim była ta seria? Poza tym brakuje tutaj The Evil Within 2 czy Outlasta 2, powinny być zamiast Observera - który jest dobry, ale jako horror nie aż tak wybitny jak wymienione przed chwilą tytuły.
Trochę słabo wyszedł ten rok pod względem ścigałek - niby jest nowy Project Cars, nowy Dirt czy Gran Turismo, ale jakoś tak... bez echa. A szkoda. Jedynie cieszy że Wreckfest znalazł wydawcę i może coś z niego w końcu być :)
Generalnie ja wiem, lista jest subiektywna i twoja, ale dla mnie mogłaby być trochę inna :)
http://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=8548056
Tak było w 2008
http://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=10961103
A tak w 2010
https://www.gry-online.pl/forum/giercownik-234-podsumowanie-roku/z7c72362?N=1
Tak wyglądał 2013, więc napisałem, że w tym roku skromnie ;)
RE7 faktycznie mogłem wtrącić, ale TEW2 i O2 nie robiliśmy, a z zasady tylko te rzeczy, które były na antenie.
adrem - Dzięki ;)
Wam również -
szampańskiej zabawy w niedzielę (tylko z szampanem nie przesadźcie ;) ,a w 2018 super wypasionych sprzętów i gier, które wsysałyby na dłuuuugie godziny ;)