GeForce 7900GX2 pytanie
Witam:)
Ostatino zastanawiałem sie nad kupnem owej karty ale ponoc ta karta wymaga wymaga odpowiedniej płyty głównej obsługujacej karty z dwoma GPU i tu rodzi sie pytanie. Czy moja płyta główna Gigabyte EP41-UD3L obsluzy mi tego GeForca ?
Przecież to sklejka, a nie 2 gpu z osobna. Wydaje mi się, że przy każdej płycie PCI będzie działać.
No ale ja sie tylko spytałem czy moja płytka mi to obsłuzy. Nie pytajcie po co mi ona;|
Ale my nie widzimy sensu w tym by płyta ją obsługiwała. Tak jak wyżej napisano- to karta do niczego- w normalnym użytkowaniu żre całą masę prądu i strasznie się grzeje, a do gier się nie nadaje ze względu na wydajność- do konfiguracji multi-GPU, lub kart wieloprocesorowych potrzeba odpowiednich sterowników- każda jedna gra musi być przystosowana do działania na takiej konfiguracji. Naprawdę myślisz że o tym antyku ktokolwiek piszący sterowniki, lub patch'e do gier pamięta? Sprzęt bez supportu jest nic nie warty, i tak też będzie w tym przypadku. Żadna nowa (nowa? Ta karta była antykiem już lata temu...) gra nie będzie na tej karcie poprawnie działała.