Gdzie by tu dziś na jeden dzięn wyskoczyć poza miasto ? (mazowieckie)
Biorąc pod uwagę że ostatni moment kiedy możemy napawac sie ładną i w miarę ciepłą pogodą, szukam teraz pomysłów na wyjazd poza miasto (50-200km od Warszawy) samemu oraz z drugą połówką na dzień/dwa. Dzisiaj np. mam czas dla siebie a nie chce siedzieć sam w domu wiec chcialbym wskoczyć w auto i gdzieś jechać by pozyteczniej spedzić czas niż w 4 ścianach.
Podrzućcie swoje pomysły dla 1 oraz 2 osób :)
Kazimierz Dolny tradycyjnie. :) Znając życie wielu Polaków wpadnie na ten sam pomysł i nie bedzie gdzie samochodu zostawić.
Naleczow ! Miasteczko niewielkie, ale park i dom zdrojowy piekny. Mozna zobaczyc muzeum Prusa, a potem isc do Term, akurat na 2 dni calosc.
[2] Kocham te setki 'warszawiaków' przewalających się przez moje miasteczko bo walą na Kazimierz Dolny, jestem w szoku ile razy można tam jeździć, max 1 dzień i wszystko się widziało.
Dzięki za odpowiedzi. Faktycznie zapomniałem o Kazimierzu Dolnym, lata juz tam nie byłem...
W Nałęczowie jeszcze nie miałem okazji więc przy najbliższej okazji nie omieszkam odwiedzić tego mijesca na weekend :)
Ktoś coś jeszcze ?
Ostatnimi czasy byłem w Żelazowej Woli i Białobrzegach- jakby ktoś chciał zaproponować ;)
@tomekfu
A interesowałaby Cię alternatywna forma turystyki taka jak URBEX?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Urban_exploration
Wiem że to trochę zaskakujące pytanie, ale może?
Raczej jestem z tych osób, które preferują "tradycyjne" zwiedzanie ogólnodostępnych miejsc ;)
Ok, powodzenia w takim razie:-)
A może zamek książąt mazowieckich w Ciechanowie? Modlin jak rozumiem za blisko :)
nie wiem