[Faza pucharowa 1/8] Paragwaj - Francja kto wygra?
1/8 finału - na placu boju zostaje tylko najlepsza szesnastka globu. Tutaj kończą się mecze na przetarcie. Zaczyna się prawdziwa, twarda walka o strefę medalową.
Kto Waszym zdaniem ma autostradę do ćwierćfinału? Który z faworytów spakuje walizki szybciej, niż przypuszcz
[Brazylia — Norwegia]
Na papierze dobre meczycho, ale forma drużyn ostatnio nie powalała. Mimo wszystko Brazylia.
[Meksyk — Anglia]
Patrząc jak Anglicy męczą bułę na tych mistrzostwach z takimi "potęgami" jak DR Konga, Panama i Ghana to Meksyk.
[USA — Belgia]
Belgia jest słabiutka, ale mam wrażenie że Amerykanie mogą to koncertowo sflopować.
[Kanada — Maroko]
Kanada nie przekonuje... Poza wygraną z Katarem nie pokazali na tym Mundialu nic, a i ich rywal nie był wtedy zbyt wymagający. Maroko od początku bardzo solidne, choć Holendrów i Szkotów powinni ograć bardziej przekonująco. Nie wiem, co by się musiało stać żeby Kanada przeszła dalej...
[Paragwaj — Francja]
I tutaj faworyt do awansu też tylko jeden. Na szczęście Francja to nie Niemcy i liczę, że zamkną ten mecz już w pierwszej połowie.
Na dzisiejsze mecze zmroziłem kolejną litrową butle rumu (w sumie to już zacząłem). Widzę to tak:
Kanada - Maroko
Jestem za Kanadą ale obstawiam że wygra Maroko.
Paragwaj - Francja
Jestem za Paragwajem ale obstawiam że wygra Francja. Jednak za odesłanie Niemców do domu Paragwaj powinien zaczynać mecz z najmniej jedną bramką przewagi w bonusie.
Z dalszych pojedynków piłkarskich:
Brazylia - Norwegia
Jestem za Brazylią i obstawiam że ona wygra.
Meksyk - Anglia
Jestem za Anglia i kolonialiści muszą wygrać. Na ten mecz mam już odłożoną samogonkę 50+ vol od koleżanki żebym mógł dobrzy uczcić sukces lub bez stresu znieść porażkę drużyny której kibicuje.
Portugalia - Hiszpania
Jestem za Hiszpania i obstawiam że wygra.
USA - Belgia
W sumie nie jestem za nikim ale Belgia mogłaby wygrać ze względu na Lariana.
Argentyna - Egipt
Jestem za Argentyna (ze względu na Juana Perona) i obstawiam że ona wygra. Niemniej Wielka Enneada może swymi siłami wspierać Egipcjan nawet jeśli współcześnie obywatele tego kraju są silnie związani z kulturą arabską oraz islamem. Jeśli starożytni bogowie będą się mieszać w rozgrywkę sportową to różnie może być.
Szwajcaria - Kolumbia
Oczywiście jestem za Kolumbią z oczywistych powodów ale obawiam się że wygra Szwajcaria.
Kanada gra dobrze do przodu. Na razie Maroko coś nie dowozi.. Teraz stawiam na większość, to będzie mniejszość wchodziła XD maroko uja gra. Jeszcze Saibari z kontuzją...
Na ten moment Maroko odpada. Wiem że mecz meczowi nie równy. Ale jak tu rzeczywiste siły ogarnąć. Maroko wyciągnęło mecz z Holandią, tutaj niby Kanada gra lepiej, Maroko wydaje się słabe, a tutaj pyk druga brama ;D
Kanada ma problem z finalizacją ataków i obrona często nie dowozi.
No i niestety Maroko strzeliło :( Wprawdzie typowałem ich zwycięstwo, ale jestem za Kanadą...
Dobra 3:0 dla Maroko. Wygrana tego kraju była łatwa do przewidzenia ale człowiek miał nadzieję. No nic liczę na niespodziankę drużyny Paragwaju w następnym dzisiejszym meczu (oczywiście nadzieja to tylko nadzieja).
Kurde niby ciśniesz, a i tak dostajesz 3 bramki z kontry i tyle z tego masz ;D
Przewidziałem że Maroko wygra ,Kanada cisła ale nie miała wykończenia.
[Argentyna — Egipt]
Niby Argentyna, ale patrząc na to, że takie Wyspy Zielonego Przylądka potrafiły napędzić im stracha i doprowadzić do dogrywki to równie dobrze Egipt może ich ograć.
Ne wiem skąd mi sie ubzdurało, że mecz jest o 22. Mam nadzieję że Francja szybko zamknie mecz, bo nie chce mi się siedzieć do 1 w nocy.