Zobaczymy. Hiszpanie na dwóch poprzednich MS odpadali w 1/8. Tutaj 1/16 ale to mecz po grupie. Także nie zdziwię sie jak przegrają. Gdzieś niespodzianka być musi.
Szkoda że mecz Portugalii nie jest o tej porze. Gdzie tu szansa na darcie mordy ;D A tutaj takie kluchy.
Niby stawiałem na Hiszpanie, ale nie podoba mi się ich gra. Szkoda mi trochę Austrii
Nawet naparstka niespodzianki nie było ;D Nie wiem czy ta Hiszpania taka mocarna, czy Austria tak słaba,bezjajeczna.
Ronaldo znowu w pierwszym składzie. Chorwacja przechodzi dalej ;D
Teraz patrzę, że tam grają przy 35 stopniach. Karne jak nic . Chorwaci lubią dogrywki i karne ;D
Bramkarz z Portugalii to mistrz. Chorwacja naprawdę gra bardzo dobrze. W sumie to nie wiem za kim jestem.
I dlatego to był ciężki do obstawienia mecz. Portugalia sie męczyła w grupie. Ale Chorwaci też tak grali jakby zmęczeni byli. Pierwsza połowa to samo. A przychodzi druga połowa, i widzę Chorwację którą znam. Aktywną, nieprzewidywalną. A Portugalia taka nie Portugalska. W 1 połowie sporo okazji,druga gorzej. Co tu się dzieje XD A
Przecież ten sędzia to jakiś idiota - nie rozumiem dlaczego był spalony.
Edit Do tego bramka wyglądała jak samobój.
Edit 2 No nic jeden z lepszych meczy podczas tych mistrzostw. Szkoda że Polacy nie potrafią grać w piłkę.
Edit 3 No to teraz nas czeka Hiszpania - Portugalia.
O jeny jednak nie ma na 2;2 :( Ależ w drugiej połowie się mecz zrobił. Warto było zarwać noc. Ale jakby ten gol był uznany to byłoby coś genialnego. Ale niestety serduszko się kraje :( Niewykorzystane świetne sytuacje Chorwatów. Właściwie przegrali przez dwa błędy obrony. Nie ogarniam czemu obrońcy Chorwacji nie skoczyli do piłki przy golu na 2;1.
Tak. Też liczyłem na dogrywkę. W sumie nie byłem pierwszy raz za nikim. Obie drużyny bardzo dobre a sam mecz mi się bardzo podobał. Dogrywka byłaby naprawdę ciekawa.
Mecz świetny, ale już trochę przeginają z tym przedłużaniem meczy... Ponad 16 min to już gruba przesada.
Przeginają głównie z nieuznawaniem bramek. No ale może to na tym polega i takie są przepisy. Nie jestem entuzjastą piłki nożnej ale te mistrzostwa mi się naprawdę podobają.
Helweci spokojnie 1/4 w zasięgu. Teoretycznie drużyna bez gwiazd, a mocno mieszają.
[Australia — Egipt]
Moja rezygnacja po odpadnięciu Chorwacji jest nie do opisania... Tutaj stawiam na Egipt - pokonali Nową Zelandię, z kolei Australia poza zwycięstem z przeciętną Turcją nie pokazała niczego szczególnego. Pewnie czeka nas kolejny mecz, gdzie jedna drużyna nastawia się na grę z kontry... Może się coś odwalić, ale na papierze i tak zdecydowanie mocniejszy jest Egipt.
Chodzi bardziej o samą porażkę Chorwacji czy to że typ nie wszedł? Jak chodzi o typ to można zwalić na
Co tu dużo gadać... Z jednej strony świetnie zorganizowana taktycznie, naszpikowana gwiazdami światowego formatu drużyna, która wszystkich zachwyca swoją grą, a z drugiej... Argentyna ;)
Zajezdnia Autobusowa im. Zielonego Przylądka - niczego innego nie oczekuję od tego meczu. Argentyna nie będzie się bawić jak Hiszpania i powinna to pewnie wygrać. Wystarczy postrzelać z dystansu.
[Kolumbia — Ghana]
Na pewno faworytem Kolumbia. Grają fajną, ofensywną piłkę, a Ghana, cóż - autobus. W normalnych warunkach kibicowałbym Ghańczykom, ale mam dość tego stawiania się w jedenastu w polu karnym i czekania, co pokaże rywal. Precz mi z tego Mundialu z tym zabijaniem futbolu... Ati Zigi też nie gra, więc po co kibicować Ghanie? :D
Jeszcze niespodzianka musi być. Bo właściwie w 1/16 tylko Paragwaj to niespodzianka. Resztę wystarczyło obstawiać na większość głosów. Nuda ;D
To niech małą niespodzianką będzie wygrana Australii. Bo Azja coś sobie nie radzi.
Argentyna powinna wygrać, ale łatwo nie będzie, i też może być sensacja. Bo właściwie tylko Messi ciągnie grę.
Kolumbia powinna wygrać. Ale będzie ciężko przez ten autobus w polu karnym,.
Tak sobie patrze na drabinkę i do półfinałów teoretycznie Argentyna ma najłatwiejszą drogą. Wiem, że nie ma co tak patrzyć, bo można się wysypać na każdym z rywali.
No i fajnie, już będzie 10 pkt straty XD Nuda, jedna niespodzianka Paragwaj. A tak wszystko w miarę według planu. I jak tu przetasowania mają być.
No dobra. Remis jednak się trafił. Ale Egipt to przejdzie. W dogrywce albo karnych. Typowe kluchy w dogrywce...
Pokerowa zagrywka trenera Australii. Nowy stsry bramkarz wprowadzony na karne. Ryan. +1000 do morale.
Tak jak kiedyś Krul w Holandii.
Przejebię ruletkę, ale trzymam za kangury!
No i fajno. 11 pkt do top 10...a trzeba było stawiać na pewniaki ;D
Musiałby się stać cud, i trzeba by trafić wszystkie wyniki dobrze w 1/8. Nie ma bata że sie uda. Kangury zasrane karnych nie potrafią strzelać. No ale lepsi przeszli. Co za 1/16...jedna niespodzianka i tyle.