Zobaczymy. Hiszpanie na dwóch poprzednich MS odpadali w 1/8. Tutaj 1/16 ale to mecz po grupie. Także nie zdziwię sie jak przegrają. Gdzieś niespodzianka być musi.
Szkoda że mecz Portugalii nie jest o tej porze. Gdzie tu szansa na darcie mordy ;D A tutaj takie kluchy.
Niby stawiałem na Hiszpanie, ale nie podoba mi się ich gra. Szkoda mi trochę Austrii
Nawet naparstka niespodzianki nie było ;D Nie wiem czy ta Hiszpania taka mocarna, czy Austria tak słaba,bezjajeczna.
Ronaldo znowu w pierwszym składzie. Chorwacja przechodzi dalej ;D
Teraz patrzę, że tam grają przy 35 stopniach. Karne jak nic . Chorwaci lubią dogrywki i karne ;D
Bramkarz z Portugalii to mistrz. Chorwacja naprawdę gra bardzo dobrze. W sumie to nie wiem za kim jestem.
I dlatego to był ciężki do obstawienia mecz. Portugalia sie męczyła w grupie. Ale Chorwaci też tak grali jakby zmęczeni byli. Pierwsza połowa to samo. A przychodzi druga połowa, i widzę Chorwację którą znam. Aktywną, nieprzewidywalną. A Portugalia taka nie Portugalska. W 1 połowie sporo okazji,druga gorzej. Co tu się dzieje XD A
Przecież ten sędzia to jakiś idiota - nie rozumiem dlaczego był spalony.
Edit Do tego bramka wyglądała jak samobój.
Edit 2 No nic jeden z lepszych meczy podczas tych mistrzostw. Szkoda że Polacy nie potrafią grać w piłkę.
Edit 3 No to teraz nas czeka Hiszpania - Portugalia.
O jeny jednak nie ma na 2;2 :( Ależ w drugiej połowie się mecz zrobił. Warto było zarwać noc. Ale jakby ten gol był uznany to byłoby coś genialnego. Ale niestety serduszko się kraje :( Niewykorzystane świetne sytuacje Chorwatów. Właściwie przegrali przez dwa błędy obrony. Nie ogarniam czemu obrońcy Chorwacji nie skoczyli do piłki przy golu na 2;1.
Tak. Też liczyłem na dogrywkę. W sumie nie byłem pierwszy raz za nikim. Obie drużyny bardzo dobre a sam mecz mi się bardzo podobał. Dogrywka byłaby naprawdę ciekawa.
Mecz świetny, ale już trochę przeginają z tym przedłużaniem meczy... Ponad 16 min to już gruba przesada.
Przeginają głównie z nieuznawaniem bramek. No ale może to na tym polega i takie są przepisy. Nie jestem entuzjastą piłki nożnej ale te mistrzostwa mi się naprawdę podobają.
Helweci spokojnie 1/4 w zasięgu. Teoretycznie drużyna bez gwiazd, a mocno mieszają.
[Australia — Egipt]
Moja rezygnacja po odpadnięciu Chorwacji jest nie do opisania... Tutaj stawiam na Egipt - pokonali Nową Zelandię, z kolei Australia poza zwycięstem z przeciętną Turcją nie pokazała niczego szczególnego. Pewnie czeka nas kolejny mecz, gdzie jedna drużyna nastawia się na grę z kontry... Może się coś odwalić, ale na papierze i tak zdecydowanie mocniejszy jest Egipt.
Chodzi bardziej o samą porażkę Chorwacji czy to że typ nie wszedł? Jak chodzi o typ to można zwalić na
Co tu dużo gadać... Z jednej strony świetnie zorganizowana taktycznie, naszpikowana gwiazdami światowego formatu drużyna, która wszystkich zachwyca swoją grą, a z drugiej... Argentyna ;)
Zajezdnia Autobusowa im. Zielonego Przylądka - niczego innego nie oczekuję od tego meczu. Argentyna nie będzie się bawić jak Hiszpania i powinna to pewnie wygrać. Wystarczy postrzelać z dystansu.
[Kolumbia — Ghana]
Na pewno faworytem Kolumbia. Grają fajną, ofensywną piłkę, a Ghana, cóż - autobus. W normalnych warunkach kibicowałbym Ghańczykom, ale mam dość tego stawiania się w jedenastu w polu karnym i czekania, co pokaże rywal. Precz mi z tego Mundialu z tym zabijaniem futbolu... Ati Zigi też nie gra, więc po co kibicować Ghanie? :D
Jeszcze niespodzianka musi być. Bo właściwie w 1/16 tylko Paragwaj to niespodzianka. Resztę wystarczyło obstawiać na większość głosów. Nuda ;D
To niech małą niespodzianką będzie wygrana Australii. Bo Azja coś sobie nie radzi.
Argentyna powinna wygrać, ale łatwo nie będzie, i też może być sensacja. Bo właściwie tylko Messi ciągnie grę.
Kolumbia powinna wygrać. Ale będzie ciężko przez ten autobus w polu karnym,.
Tak sobie patrze na drabinkę i do półfinałów teoretycznie Argentyna ma najłatwiejszą drogą. Wiem, że nie ma co tak patrzyć, bo można się wysypać na każdym z rywali.
No i fajnie, już będzie 10 pkt straty XD Nuda, jedna niespodzianka Paragwaj. A tak wszystko w miarę według planu. I jak tu przetasowania mają być.
No dobra. Remis jednak się trafił. Ale Egipt to przejdzie. W dogrywce albo karnych. Typowe kluchy w dogrywce...
Pokerowa zagrywka trenera Australii. Nowy stsry bramkarz wprowadzony na karne. Ryan. +1000 do morale.
Tak jak kiedyś Krul w Holandii.
Przejebię ruletkę, ale trzymam za kangury!
No i fajno. 11 pkt do top 10...a trzeba było stawiać na pewniaki ;D
Musiałby się stać cud, i trzeba by trafić wszystkie wyniki dobrze w 1/8. Nie ma bata że sie uda. Kangury zasrane karnych nie potrafią strzelać. No ale lepsi przeszli. Co za 1/16...jedna niespodzianka i tyle.
No od tego jest napastnik. Ale jak nie Messi, to ciężko by im było. Cała drużyna oczywiście gra, ale Messi strzela. Czy to sam, czy od świetnego podania. Coś czego Ronaldo już nie ma. Byleby się Argentynie nie załączył tryb Arabia Saudyjska ;D
Buahaha mówiłem że gdzieś musi być ciekawie ;D Argentyna zamiast grać, to broni 1;0...
Ale wyspy mi imponują, jak oni potrafią grac do przodu. Technicznie, szybko, zgranie. Oczywiście jak mają miejsce. Argentyna też zbytnio polega na Messim.
Już miałem iść spać ale przez to Cabo Verde oglądam. Ale to by było zbyt piękne żeby wygrali. Mają za to swoje 5 min
W ogóle gracze ktorzy graja w jakiś przeciętnych klubach, albo słabych, a na MŚ grają jakby grali w większych klubach. A najlepsze Polskie kluby, zamiast ściągać takich zawodników, to ściągają szrot z jakichś 3 lig czy rezerw gdzie nawet w rezerwach tacy mało grają ;D
No i tak przypuszczałem. Ten mecz aż krzyczał SENSACJA. I idealnie pasuje do meczu Niemcy Paragwaj, tylko w dole drabinki. Ja nie wiem, czy ta Argentyna to nic takiego, czy Wyspy to jakaś b.dobra drużyna ;D
Niech ta Argentyna wyleci. Co za gol Wysp zielonego przylądka !. Takie drużyny się kocha. Nic do stracenia, ambicje,szaleństwo. Będą karne, to Argentyna chyba odpadnie. Bo ten bramkarz totalny no name wyciągnie wszystko ;D
No i wychodzi na to,że Argentyna troche za bardzo nadmuchana. Jednak Francja wychodzi na zdecydowanego faworyta do końcowego zwycięstwa.
Mimo wszystko ogromna szkoda, że jedna z tych drużyn za chwilę pożegna się z turniejem. Argentyna to wiadomo... Ale Republika Zielonego Przylądka zaskoczyła niesamowicie. Chyba można już o nich powiedzieć, że okazali się czarnym koniem turnieju.
Olbrzymi szacunek dla graczy z Wyspy Zielonego Przylądka. To jest zaskoczenie turnieju. Grali tak że serducho rosło,i naprawdę mam nadzieję, ze nasi też tak kiedyś zagrają ;D A cały kraj Cabo Verde może być z tej drużyny dumni.
A mecz było fenomenalny, i przebija chyba mecz Portugalia Chorwacja.
A ja głupi po pierwszej połowie stwierdziłem że nic się już nie wydarzy i poszedłem grać w DCS. Właśnie skończyłem nocną sesję a tu takie zaskoczenie. Naprawdę czapka z głowy przed gośćmi z Wysp Zielonego Przylądka.
edit - muszę przyznać że fajne te mistrzostwa. Dużo niespodzianek przynajmniej jak dla mnie.