Empik i ich lecenie w ...
Witam... mam lekki rage bo jak widac wspaniala pomoc techniczna EMPIKu leci sobie bo bandzie...
Napisalem do nich taka wiadomosc :
" 1. Call of duty Modern Warfare 3 2. Po wejsciu do gry i wybraniu trybu gry, gra zawiesza sie w miejscu szukaniu graczy i nie mozna nic zrobic. Po okolo minucie wyrzuca mnie do menu przez co gdy gram z druzyna ona musi wychodzic z gry specjalnie abym mogl dolaczyc od nowa i wtedy zazwyczaj moge grac chociaz czasami dzieje sie to samo. Dodam iz NIE mam routera. 2b. Drugi problem polega na tym iz czasami wchodzac do gry mam spadek do 1FPS przez co nie mozna grac i musze zrestartowac gre ale normalnie gra dziala w 50FPS dzieje sie tak co okolo 3-4 mecz. 3. Celeron E1400 2,00GHZ 2,00GHZ 4. 2GB 5. Graficzna : Geforce 9500GT Dzwiekowa : Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] 6. Nie dotyczy poniewaz gra instaluje sie dobrze 7. Windows XP. 8 Dodam iz probowalem reinstallowac gre , steama i sam system operacyjny , instalowac na innej partycji steama i na innym dysku twardym. Kilkakrotnie robilem _"spojnosc plikow steam_" jednak problem nadal wystepuje."
Dostalem odpowiedz : "Jezeli chodzi o pierwszy problem to rozwiazanie podaje ponizej , neistety w przypadku drugiego problemu jest to wina niespelnionych minimalnych wymagan"
Yyy dobra ale napisalem ze gra dziala w 50FPS zazwyczaj nie?
I odpowiedz na 1wsze pytanie :
Najczęstszym powodem tego typu problemow jest zakłócona komunikacja z siecią usługi Steam i gry. Problem taki mogą powodować programy wykorzystujące połączenia sieciowe (gg,torrent,xfire itp), programy antywirusowe , zapory sieciowe i routery . Jeżeli jednak w wypadku programów można je wyłączyć bądź odpowiednio skonfigurował to w przypadku routerów należy przekierować porty sieciowe podane poniżej:
Dla klienta Steam
UDP od 27000 do 27015 (Ruch sieciowy dla gier)
UDP od 27015 do 27030 (Matchamaking i HLTV)
TCP od 27014 do 27050 (Pobieranie zawartości Steam)
Przekierowanie poniższych portów jest wymagane w przypadku gry sieciowej:
UDP/TCP 3074
Ehe dzieki dzieki pisalem nie MAM routera !
Mam wrazenie ze nawet nikt mojego problemu nie przeczytal w google jak cos sie sknoliło pisalo "wyslalismy druzyne swietnie przeszkolonych małp" a w empiku wysylaja chyba swietnie przeszkolonych DEBILI.
Jedyne co chcialem przez ten post przekazac to to ze pomoc techniczna empiku leci w kulki
A co ma do tego Empik. Oni są tylko dystrybutorem. W tym przypadku powinieneś kierować swoje problemy do Activision Blizzard i Infinity Ward.
A argument że gra działa w 50FPS nic nie znaczy. Nie spełniasz wymagań podanych przez producenta więc instalujesz na własną odpowiedzialność.
Jak ostatnio pisalem do mojego hydraulika bo mi kuchenka elektryczna siadla to tez mi takie bzdury mowil. Nie ma w tym kraju specjalistow od niczego.
Kubinho12
mr_brain
Ksiazeczka MW 3 - Wszedlkie problemy z gra prosimy kierowac na adres : http://www.lem.com.pl/pomoc.php
Jak nic nie znaczy? Skoro gra dziala w 50FPS to powinna w tylu smigac nie? A to ze czasami spada do 1FPS to cos oznacza zreszta napisalem im odpowiedz :
Ten sam blad (spadanie predkosci gry do 1FPS) ma moj znajomy ktory ma komputer AMD athlon 7850 dual-core 2.81 ghz, 4gb ram geforce gtx 260 512mb On tez nie spelnia wymagan?
Jak nic nie znaczy? Skoro gra dziala w 50FPS to powinna w tylu smigac nie? A to ze czasami spada do 1FPS to cos oznacza
To jest zależne od konfiguracji komputera, wymagań gry i optymalizacji. Gdyby gra działała na każdym kompie w 50FPS to każdy grałby na byle gównie i nie kupował mocnego blaszaka. Masz za słaby komputer albo ustawiasz zbyt wysokie wymagania więc nie czepiaj się, że gra nie chodzi w 50FPS.
Takie rzeczy kieruje się do TWÓRCÓW bo to oni stworzyli tą grę. Do LEM lub Empik się z takimi problemami nie pisze. Ich nie obchodzą sprawy związane z grą bo się nie zajmują jej tworzeniem. Ich priorytetem jest sprzedanie gry i tyle. Pisz do Infinity Ward czy tam Activision Blizzard bo to oni ją stworzyli. Nie zdziw się jeśli będziesz zmuszony rozmawiać po angielsku z nimi.
Z angielskim problemow nie mam wiec to najmniejszy problem
po 2gie nie narzekam ze gra nie dziala mi w 50FPS a na to ze mam po kilku meczach spadek z 50FPS do 1FPS ;)
Problemy z gra w przypadku Empiku = problemy z płyta/pudełkiem.
Problemy techniczne z grą = producent.
Naprawdę niesamowite, że są ludzie, którzy z problemami technicznymi zgłaszają się do sklepu i jeszcze skarżą się, że ten sklep nie chce im pomóc :O Poza tym co z tego, że nie masz routera? Wcale nie musisz go mieć. Wystarczy, ze Ci systemowy firewall blokuje te porty i koniec.
Ja z tym spadkiem fps miałem podobnie na mw1 i mw2. Wiesz co mi pomogło? Granie z frapsem, koniecznie musi to być jedna z nowszych wersji. Wiem że to dziwne, ale czasami jak włączałem coda to już w menu gra mocno ścinała, a innym razem chodziła w 60fps, ale kiedy grałem z włączonym frapsem nigdy nie uświadczyłem żadnych spadków (a grałem z nim później za każdym razem, po zobaczeniu że to działa).
z frapsem mowisz? troche to dziwne no ale sprobuje :)
aope - firewall wylaczony antywirus brak
@MavericKK: to moze jednak zainwestuj w antywirusa, bo operowanie bez niego zwłaszcza na Windows XP to szaleństwo. Ten system może zostać zainfekowany już w trakcie instalacji, jesli jest podłączony do sieci. Sprawdź, czy nie złapałeś jakiegoś śmiecia, bo ono może być odpowiedzialne za najróżniejsze problemy.