Dziwny problem ze sterownikiem... Pomocy :/

Forum Komputery
Odpowiedz
05.05.2011 18:19
Orzołek
1
odpowiedz
Orzołek
155
Haters gonna hate

Dziwny problem ze sterownikiem... Pomocy :/

Witam
Tym razem ja mam kłopot. Otóż mój monitor od jakiegoś niewiadomego mi czasu, jest wykrywany jako 'Monitor Domyślny' co za tym idzie? A to że chcąc odpalić niektóre gry ustawiają mi się kosmiczne rozdzielczości i odświeżenie przez co nie mogę nic włączyć... Czytałem google i aktualizacja systemowych sterowników nie pomogła. Próbowałem odłączać i włączać znowu monitor - to samo. Odinstalowałem sterownik i zainstalowałem na nowo - to samo. Może ktoś się spotkał z takim problemem? Za odpowiedzi dziękuję.

PS : Znalazłem w google tylko takie coś :
http://forum.pclab.pl/topic/523133-Windows-wykrywa-monitor-jako-Domyślny-zamiast-PnP/
Ale nie mam pojęcia skąd wytrzasnąć monitor.inf i co tam napisać.

05.05.2011 18:25
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

A model monitora, to...? Może taki sam jak w linku, może nie...

05.05.2011 18:27
3
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

W panelu sterownia Nividii masz ustawione odpowiednie odświeżanie i rozdzielczość, zalecaną przez producenta? Czasami ustawia się jakieś dzikie odświeżanie np 59 zamiast 60 i papra sprawę. Ten monitor nie ma sterowników przewidzianych do instalacji?

05.05.2011 18:34
Orzołek
4
odpowiedz
Orzołek
155
Haters gonna hate

LG W2243S
Sterowniki zaraz poszukam, jak znajdę dam znać.
@mirencjum
W panelu sterowania mam wszystko dobrze ustawione, rzecz w tym że sterownik grafiki może użyć każdej rozdzielczości którą obsługuje grafika, a tej z kolei nie zawsze obsługuje monitor...

05.05.2011 18:37
kjx
5
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate
05.05.2011 18:45
Orzołek
6
odpowiedz
Orzołek
155
Haters gonna hate

Wielkie dzięki kjx. Wszystko pięknie działa =)
Jakoś wcześniej nie zauważyłem tam tych sterowników :D

05.05.2011 18:46
kjx
7
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

No problem :)

Chociaż ciekawa to sprawa, że monitor potrzebuje dedykowanych sterowników. No ale dzisiejsze monitory to już nie są proste pudła CRT...

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl