Dziwny problem ze sterownikiem... Pomocy :/
Witam
Tym razem ja mam kłopot. Otóż mój monitor od jakiegoś niewiadomego mi czasu, jest wykrywany jako 'Monitor Domyślny' co za tym idzie? A to że chcąc odpalić niektóre gry ustawiają mi się kosmiczne rozdzielczości i odświeżenie przez co nie mogę nic włączyć... Czytałem google i aktualizacja systemowych sterowników nie pomogła. Próbowałem odłączać i włączać znowu monitor - to samo. Odinstalowałem sterownik i zainstalowałem na nowo - to samo. Może ktoś się spotkał z takim problemem? Za odpowiedzi dziękuję.
PS : Znalazłem w google tylko takie coś :
http://forum.pclab.pl/topic/523133-Windows-wykrywa-monitor-jako-Domyślny-zamiast-PnP/
Ale nie mam pojęcia skąd wytrzasnąć monitor.inf i co tam napisać.
W panelu sterownia Nividii masz ustawione odpowiednie odświeżanie i rozdzielczość, zalecaną przez producenta? Czasami ustawia się jakieś dzikie odświeżanie np 59 zamiast 60 i papra sprawę. Ten monitor nie ma sterowników przewidzianych do instalacji?
LG W2243S
Sterowniki zaraz poszukam, jak znajdę dam znać.
@mirencjum
W panelu sterowania mam wszystko dobrze ustawione, rzecz w tym że sterownik grafiki może użyć każdej rozdzielczości którą obsługuje grafika, a tej z kolei nie zawsze obsługuje monitor...
Wielkie dzięki kjx. Wszystko pięknie działa =)
Jakoś wcześniej nie zauważyłem tam tych sterowników :D