No właśnie. Przeglądam sobie dziś na pc folder Dokumenty i widzę, że pojawiło mi się /nagle/ mnóstwo plików Cabinet z datą od 2005 do 2010 roku. Poczytałem o nich ale nic mi to nie mówi. Nigdy ich nie widziałem, przynajmniej w tym folderze, skąd one się wzięły dziś ?? Można je bezkarnie usunąć ?
Przypuszczalnie pozostalosci po instalacji bibliotek DirectX. Wedlug mnie mozna usunac.
Pewnie dzisiaj albo coś nowego zainstalowałeś(z tego co na szybko w googlach zobaczyłem to instalują się np. z Battlefield 2 lub z TF2) albo włączyłeś opcje "Pokaż ukryte pliki i foldery"....
Na 99% to biblioteki DirectX, świadczy o tym nazwa oraz rozszerzenie .cab.
Jeśli masz jakieś wątpliwości to zawsze można przeanalizować pliki pod kątem zawierania złośliwego kodu.
Jeśli już mamy być dokładni - to nie są "biblioteki dxa" tylko instalka dxa. Po prostu jakiś ******y programista zrobił tak, że podczas instalacji/aktualizacji gry wypakował ci pliki instalki do katalogu z dokumentami. Już mi się kilka razy zdarzało, że jakieś biblioteki zasrywały dysk na którym mam katalog tmp.
Nic w tym temacie nie robiłem, teraz patrzę a ich nie ma, wzięły i zniknęły same, tak jak się same pojawiły. No cóś takiego, cuda czy co ?! Tzn. wczoraj wieczorem używałem CClinera, mógł je, jako śmieci, usunąć ?
Dzięki za sugestie :)