Dysk zewnętrzny - problem
Witam. Mam problem z dyskiem zewnętrznym. Chcę go podłączyć do portu USB 2.0, ale nie wiem jak. Podłączyłem do USB, ale trzeba chyba jeszcze coś w komputerze zrobić. Proszę o pomoc.
Tylko, że do dysku nie było dołączonej żadnej płyty ze sterownikami...
Nie powinno byc trzeba nic wiecej robic, poza wetknieciem wtyczki do portu, pod warunkiem, ze dysk i port sa sprawne. Sterowniki moga byc potrzebne jedynie do jakiegos nieaktualizowanego windowsa xp, kazdy normalny system ma je wbudowane.
wszystkie sterowniki do płyty głównej mam już od dawna zainstalowane
Geez... to zobacz jaki to dysk, wejdź w przeglądarkę, wejdź na stronę główna firmy która zrobiła ten dysk, i znajdź odpowiednie sterowniki.
No zlituj się...
Chociaż fakt, dysk powinien działać na zasadzie Plug & Play, tyle że komp powinien się zrestartować.
Problem w tym, że mam gry zainstalowane na tym dysku, i jak gram to wyskakuje komunikat "to urządzenie może działać szybciej i pisze, żeby podłączyć do portu USB 2.0. Wyświetliła mi się lista nieużywanych portów, ale nie wiem, jak podłączyć do któregoś dysk.
jakieś sugestie ? jest to dysk WD elements.
może zna ktoś stronkę, z której mogę pobrać odpowiednie sterowniki. Szukam, ale na razie bezskutecznie.