Cześć.
Mam taki mały problem podczas nagrywania filmu z gry po włączeniu programu do nagrywania gra, po prostu strasznie klatkuje, a fps wynosi mniej niż 20 na początku myślałem, że to problem programu do nagrywania, jednak po wielokrotnych zmianach programów stwierdzam, że to raczej problem komputera ... szukałem w internecie rozwiązań, ale po przestudiowaniu setek stron znalazłem kompletne zero ... i tak znalazłem się tutaj, aby ktoś, po prostu mi doradził/pomógł rozwiązać ten problem.
Mój sprzęt :
CPU : Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHz, 2667 MHz
GPU : NVIDIA GeForce GT 430 1GB
RAM: 2GB DRR 2 800 MHz
Jeśli potrzeba więcej informacji, to mówcie jak najszybciej podam :)
Jaki sens ma podanie parametrów kompa, skoro nie podałeś o jaki program chodzi?
Może opcje po prostu chrzanisz.
Nagrywanie filmu w czasie gry wymaga 2 razy większych parametrów komputera niż samo granie. Bo wszystko co się wyświetla musi być odczytane do do ramu, wstępnie skompresowane i nagrane na dysk.
To nie jest błąd ani problem.
@Majkel Dżordan
Próbowałem nagrywać w różnych programach i próbowałem je ustawić odpowiednio, by nie lagowało ... czytałem i oglądałem poradniki jak ustawić programy..., więc raczej to nie wina programu, ale proszę bardzo :
Fraps,camtasia studio 7 i 8,MSI afterburner,oRipa Screen Recorder,Screen2Exe
Wszystko zawiodło ... :x
@graf_0
"to nie jest błąd ani problem"
Nie rozumiem jak może to nie być problem, kiedy gra jest pokazywana jak obrazki i tak samo odczytywane po nagraniu...
, jeżeli bym dokupił ramy czy zmieniło, by się to ?
Pewnie by się zmieniło, pytanie o ile.
Bo przy nagrywaniu ważne jest wszystko.
Ilość ramu - ile danych jesteś w stanie załadować.
Procesor - szybkość kompresji.
Dysk - szybkość nagrywania filmu i usuwania go z ramu.
Twój kumputer nie jest najmocniejszy (oględnie mówiąc), cudów bym się nie spodziewał.