Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Drugi ekran - urządzenie przechwytujące.

17.09.2020 20:25
Leo Tar
1
Leo Tar
63
Wyjątek Krytyczny

Drugi ekran - urządzenie przechwytujące.

Witam.
Wczoraj przypadkiem kupiłem coś takiego
https://www.mimomonitors.com/products/mimo-vue-capture
Szukałem małego, drugiego ekranu i to wydawało się super. Zakupiłem oczywiście używkę za 200 zł. Jeszcze mnie nie powaliło aby wydać tyle kasy ;)
Anyway...
Dziś wszystko podłączyłem i działa ale potem się zainteresowałem tym, czym ten sprzęt ma niby być. Rozmawiałem z kimś na discordzie ale nie umiemy sobie poradzić z prawidłową konfiguracją owej maszyny.
Próbowałem podłączyć do tego PS3, bo miałem pod ręką ale za nic nie mogę uzyskać obrazu. Windows coś piknął jakby znalazł urządzenie ale na tym się skończyło.
Manual ekranu mówi aby pobrać Display Link driver. Zainstalowałem ale jedyne co to narzędzie robi, to otwiera okno ustawień ekranu...

Nigdy się nie bawiłem z takimi urządzeniami i nie wiem jak to ma działać. Może ktoś z Was ogarnia temat?
Moim celem jest stream obrazu konsoli na Twitcha lub discord.

Pozdro.

18.09.2020 14:21
Leo Tar
2
odpowiedz
Leo Tar
63
Wyjątek Krytyczny

Łup.

A jeśli nikt nie wie, może podpowiecie gdzie szukać odpowiedzi?

18.09.2020 14:45
3
odpowiedz
Wixy94434
1
Konsul
Image

Odpuść sobie streaming jak chchsesz streamowac na twitchu gry z ps4 kupujesz 2 monitor aby grać na nim ps4 oraz takie coś i to podłączasz już tak ze obraz z PlayStation wysyłać na komputer ( 2 monitor pod PC)z Obsem lub innym programem.
Oczywiście można kupić taki za 200 pln lub nawet 150 podałem ci pierwszy lepszy z Google. To co ty kupiłeś nadaje się dla firmy aby wyświetlić prezentacje każdemu np.No i 3 monitor na pogląd czatu Np lub telefon iPad cokolwiek.

post wyedytowany przez Wixy94434 2020-09-18 14:49:42
18.09.2020 15:00
Leo Tar
4
odpowiedz
Leo Tar
63
Wyjątek Krytyczny

Dzięki ale obawiam się, że to nie jest odpowiedź na moje pytanie :)
Nie zależy mi na tym aż tak bardzo ale byłby fajnie, gdyby urządzenie działało, tak jak ma działać.
Tzn chyba ...

18.09.2020 16:02
5
odpowiedz
zanonimizowany1282041
45
Generał

Patrząc się na instrukcje obsługi tego urządzenia (link jest na podanej przez ciebie stronie), to podłączyłbym to tak:
1. Kabel HDMI do konsoli (najlepiej PS4(w ustawieniach konsoli wyłącz HDCP ), a jak nie masz to na razie do pc)
2. Kablem usb do pc .
3. Teraz włączyłbym menedżer urządzeń i zobaczyłbym jakie nowe urządzenie się pojawiło.
4.Jeżeli masz jakieś nowe urządzenie to spróbowałbym się do niego czymś podłączyć np. VLC(Otwórz urządzenie przechwytywania) lub OBS.

Jeżeli będziesz mieć obraz to znaczy, że działa (nie napisałem o PS3, bo nie wiem czy to urządzenie pozwala na zgrywanie sygnału zabezpieczonego(HDCP) w product sheet z twojego linku jest informacja "HDCP - NO" - nie wiem czy to odnosi się do przesyłanego obrazu czy do możliwości zgrywania).

PS. Sprawdź jaką wersje urządzenia masz, bo na allegro w podanej przez ciebie cenie widzę tylko UM-1080C-G czyli SAM monitor dotykowy bez możliwości zgrywania.

post wyedytowany przez zanonimizowany1282041 2020-09-18 16:10:02
18.09.2020 18:21
Leo Tar
6
odpowiedz
Leo Tar
63
Wyjątek Krytyczny

O, to już jakaś podpowiedź. Nie sugeruj się Allegro. Nie w Polsce to kupowałem.
Mniejsza. Po weekendzie, sprawdzę to z PS4. Może rzeczywiście jest tak jak piszesz.
Dzięki.

19.09.2020 07:49
Leo Tar
7
odpowiedz
Leo Tar
63
Wyjątek Krytyczny
Image

Póki co, spróbowałem podłączyć Switcha.
Jest obraz. Nie umiem jeszcze w OBSa, więc muszę się poduczyć.

Forum: Drugi ekran - urządzenie przechwytujące.