Dragon Age - fajne?
Pożyczyłem od kolegi Dragon Age: Początek. Pirat. Gra okazała się ciekawsza, niż mi się wydawało. Po dodarciu do obozu w jakimś mieście (sam początek, coś z Szarymi Strażnikami) pojawiła się myśl: a może kupić? Normalnie bym się nie zastanawiał, tylko zamawiał natychmiast. Ale, że zbieram pieniądze na konsolę, muszę to dobrze przemyśleć.
Kolejny wydatek - kolejne opóźnienie (już dawno bym uzbierał...). Niby mogę grać na piracie, ale tak fajną grę chcę mieć na półce (przyzwyczajenie). I tu pojawia się pytanie. Jak gra wygląda po dołączeniu do tych Szarych Strażników? Utrzymuje (niesamowity!) klimat, fabuła dalej wciąga? Jade Empire i oba Mass Effecty uważam za jedne z najlepszych gier - jak do tego ma się Dragon Age?
Tak Dragon Age to dobra gra...ale bez rewelacji. Ma swoje momenty - tak to ujmę (epicka walka ze smokiem) ale w tym roku wychodzi wiele ciekawszych tytułów. Jednak obecnie DAO można wyrwać za groszę więc jak najbardziej warto...
jak do tego ma się Dragon Age?
Nijako bo ME i JE są nastawione na akcje a DAO raczej na taktykę, staroszkolnie.
Jeśli zbierasz na konsolę to nie kupuj DAge!
Oczywiście chęci zakupu gry godne pochwały.
Co do gry - na pewno jest to jeden z najlepszych cRPGów ostatnich lat.
Jest mniej zręcznościowy od ME lub Jade Empire, ale ma równie dobrą fabułe, obdarzoną niezłym "twistem", który ujawnia się tak gdzieś - bo ja wiem - w 4/5 gry?
Ale pamiętaj też o tym, że w grę te możesz pograc także na konsolach. Więc może zakup konsoli razem ze startową gra - Dragon Age? Chociaż na PC gra się lepiej, bo jest o jeden tryb sterowania więcej.
Grę można kupić już za 30 złotych, więc raczej za dużo ze składanej kasy uszczknąć nie musisz.
Jeśli spodobał Ci się początek gry - inwestuj w oryginał, bo potem jest dużo lepiej.
Fabuła jest bardzo ciekawa. Ogólnie DA jest bardzo fajną grą z dobrym klimacikiem. Oczywiście, jeżeli interesują Ciebie takiego rodzaju gry. I to nie jest tak, że Ty do kogoś dołączasz, tylko raczej na odwrót. To do Ciebie dołączają napotkani bohaterowie. Dalej już Ci nie będę psuł zabawy.
Ja Ci szczerze polecam tą grę, spędziłem z nią miłe wieczory!
To może ktoś poleci mi sprawdzony, internetowy sklep? Na "gramie".pl gra kosztuje 50 zł + jakies 18 przesyłki. Zdecydowanie za dużo. Sprawdziłem 3 kropki - tam tylko 25 zł. Ale kupiłem tam coś tylko raz i doszło, ale aż po tygodniu. Jakieś inne propozycje? Mieszkam blisko Wrocławia i Legnicy. A może dorwę grę w jakimś Empiku, Saturnie? Ile kosztują gry z EA Classic?
Więc może zakup konsoli razem ze startową gra - Dragon Age?
Fundusze uzbieram gdzieś na Wiosnę. Maj/czerwiec. Wtedy jako gra startowa będzie Mass Effect 3 ^^.
Dragon Age to dobra gra, tylko że nie jest to jakiś bardzo dobry crpg, bo w miarę posuwania się w fabule jest w sumie coraz więcej hack'n'slasha. No i jak dla mnie system magii raczej ubogi, choć przynajmniej wojownikami gra się lepiej niż w innych takich produkcjach, gdzie nie maja zbyt wielu dodatkowych możliwości. Universum nie przypadło mi do gustu, nie zainteresowało mnie i po pewnym czasie juz tylko przeglądałem, a nie czytałem nowe wpisy o świecie itp. Fabuła to typowe flaki z olejem o ratowaniu świata i w sumie nie wszystkie główne questy sa interesujące, lokacje nie są równe treściowo imho.
Według mnie Mass Effecty są o klasę wyżej od DA, mają to coś w sobie, DA to takki bardzo spłycony Baldur w 3D, przerobiony na hack'n'slash w sumie.
Ale jak ci się podoba, to bierz, bo cena jest bardzo dobra.
Ale tak właściwie to co ci szkodzi grać nadal na piracie a potem sejwa przerzucić? Lub zacząć od początku, wtedy bardziej wiadomo co i jak :)
No chyba, że ci się przestanie podobać, wtedy przynajmniej nie wyrzucisz pieniędzy w błoto :P
No chyba, że ci się przestanie podobać, wtedy przynajmniej nie wyrzucisz pieniędzy w błoto :P
Dlatego właśnie założyłem wątek :)
Trudno. Zamawiam. 40 zł razem z przesyłką. Akurat zamierzam opchnąć koledze Two Worldsa, to wyjdę na zero chociaż.