Dragon Age: DLC - WitchHunt - Problem
Mieszane mam uczucia co do DLC, ale postanowiłem, że dam temu szansę.
Zarejestrowałem (zresztą już na samym początku) swoją kopię DA:Początek.
1. Postanowione! Zagram sobie w jakiś dodatek. No więc odpalam gre, klikam na "zawartość do pobrania" i mam całą listę fajnych nowych przygód. Doskonale! Klikam kup... i o zgrozo, chcą ode mnie jakieś punkty. To już mnie zdziwiło, myślę: po cholerę punkty, od razu wolałbym zapłacić i po sprawie, po co pośrednictwo punktów? Ale ok, pewnie chcą mnie na parę złotych wydymać, szkoda męczyć głowy. Więc kupuje punkty. Rejestruje swój payment, raz dwa no i punkty lądują na moim profilu. Świetnie.
2. Wracam do gry, klikam na WitchHunt, kilkam kup - wszystko gra. Przechodzi do okna "pobieranie". I tu zonk.... 0% przez cały czas nic nie posuwa się dalej. Antywir wyłączony, firewall wyłączony, spatchowane do najnowszej wersji i lipa. Myślę, ok, pewnie da się pobrać ręcznie....
3. I rzeczywiście dało się. Po dłuuugim szukaniu gdzie to się znajduje w profilu sieciowym (a jest to nieźle zakopane) znalazłem: "my registered contents" i widzę wylistowane gry i dodatki, wtym: WitchHunt. Jest link by sciągnąć ręcznie - to do dzieła, sciągam, bagatela 800mb.
4. Ściągnięte! Wreszcie pogram!... Uruchamiam i co? "Ta wersja instalatora nie obsługuje języka zainstalowanego dla Dragon Age: Początek".
Inne próby:
- probowałem tego samego z Lelianas Song. Dziala bez zarzutu, pomimo innej wersji językowej (ang)
- próbowalem to samo z The Stone Prisoner: i nawet nie pojawił się link do sciągnięcia "ręcznego". Nie zainstalowal się ani w grze, ani nigdzie. Tylko punkty zeżarło, choc sama nazwa wyszczególniona jest w lisie "my registered contents". Słowem: zostałem okradziony, zapłaciłem za produkt, z którego nie mogę korzystać.
Prośba:
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i znalazł rozwiązanie?