Dobry RPG na ps5
Witam,
Od jakiegoś czasu poszukuję jakiegoś dobrego RPG do ogrania na PS5. Może być action-rpg, ale też taktyczne; najlepiej klimat fantasy/średniowiecze/starożytność, aczkolwiek zdecydowanie odpycha mnie klimat jrpg. Klasyki pokroju gothic,elex,greedfall,kcd,wasteland, KingArthur:KT, tainted grail, cyberpunk, gow - wszystko ograne. Może ktoś zna jakieś tytuly AA lub AAA, które są godne polecenia.
Z tactic RPG to mega siadła mi seria expeditions i np King Arthur Knights tale (nie przepadam za sandboxami jak bg3 i DoS).
Przy action RPG sandbox ujdzie, ale nie soulslike.
Polskie napisy na duży+
Musiało mi umknąć, że wymieniłeś. Do głowy przychodzi mi jeszcze Wartales, obie części Blackguards, może Druidstone. Jeśli nie JRPG, to może coś w nieco odmiennej stylistyce, ale wzorowane na Fire Emblem, np. Lost Eidolons albo (ponoć) świetne Symphony of War: The Nephilim Saga, które dostało łatkę opcjonalnie zmieniającą styl graficzny na zachodni.
Jeden z kolegów był zachwycony tą chińską produkcją bazującą na "Krzyżakach" Sienkiewicza i ona też miała łatka graficzną na styl zachodni.
Nie jestem pewien co z tego pojawiło się konsolach Sony.
Pathfinder Kingmaker i Wrath of Righteous, Rogue Trader, Pillars of Eternity 1 i 2, Torment: Tides of Numenera i nielubiane przeze mnie, ale ubóstawiane przez wszystkich Divinity Original Sin (nie jest sandboxem, wbrew pozorom). Fajne jest też Kenshi, ale uprzedzam, hardkorowe, no i to sandboks pełną gębą akurat. Neverwinter Nights 2, ale tylko wersja enhanced na PS. Banner Saga, starsze części Dragon Age.