Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Dlaczego !!

18.09.2014 09:55
😒
1
JÓZEK2
164
Generał
10

Dlaczego !!

Po kilku latach wygrzebałem z półki książkę pt. "Zły" L. Tyrmanda. Kto czytał ten wie o co chodzi. Nasunęła mi się myśl jak by. Czemu, po tylu latach od jej powstania, nikt nie podjął się jej ekranizacji ? Powstają totalne gnioty fabularne oraz seriale do d...py. Tu mamy naprawdę super temat no i czasy - W-wa lat 50. Postacie niewiarygodnie "żywe". Światek żulii, wielkich pieniędzy, przekrętów /mecz/ i nasz rodzimy mściciel ale nie banalny lecz bardzo realistyczny. Postać, która cierpi z powodu dawnych grzechów. Nie ma już tamtej Warszawy, bikiniarzy, brylantyny na włosach, ciuchów z komisu czy bazaru, mrocznych knajp-mordowni gdzie porachunki załatwiało się rozbitą butelką i takich sympatyczno-naiwnych Hawajek. O kioskarzu typu pan Kalodont nie wspominając. Książkę b. polecam tym co jej nie znają.

18.09.2014 11:19
2
odpowiedz
zanonimizowany1027777
1
Junior

Nikt nie ekranizuje, bo pewnie nie byłoby z tego większych pieniędzy - okrutne, ale proste

18.09.2014 12:00
Kanon
3
odpowiedz
Kanon
262
Befsztyk nie istnieje
18.09.2014 12:11
Nazgrel
4
odpowiedz
Nazgrel
201
tgn
19.09.2014 10:35
😡
5
odpowiedz
JÓZEK2
164
Generał

No właśnie. Przeczytałem wywiad i... minął rok a tu ani widu ani słychu o filmie. Kużwa, wciąż ten brak kasy na filmy z widokiem na sukces. Zrezygnował z pana w meloniku. Zapewne melonik za bardzo obciążył by fundusze na film. 1161 /zerknąłem do programu TVP/ odcinków gniota "Barwy szczęścia". Ile on już kosztował, kto zna odpowiedź ? A takich "cudów" mamy więcej.
-Nazgrel- dobre !!

Forum: Dlaczego !!