Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Diablo III - szybkie pytanie

29.08.2012 21:59
AyenoKanno
1
AyenoKanno
202
SomeoneElse

Diablo III - szybkie pytanie

Witam.
Czy jak przypisze klucz do D3 na jednym komputerze to czy bede mogl potem, korzystajac z tego samego konta zainstalowac D3 na innym komputerze?
Chodzi o to ze za jakis czas mam zamiar przesiasc sie z PC na laptopa, i chcialbym wiedziec czy bede mogl spokojnie na nim grac nie placac za kolejny klucz. Oczywiscie po uprzedniej deinstalacji kopii z jednego z komputerow.

29.08.2012 22:01
2
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Oczywiście że tak. Nawet nic nie musisz odinstalowywać , po prostu instalujesz D3 i logujesz się do B.netu.
Klucz nie przypisuje się do PC tylko do konta (e-mail + hasło).

29.08.2012 22:01
Falcao_82
3
odpowiedz
Falcao_82
161
!AssociazioneCalcioMilan

Yes

Bad NINJA

29.08.2012 22:04
AyenoKanno
4
odpowiedz
AyenoKanno
202
SomeoneElse

To jeszcze jedno pytanie - jak mam starter edition i mam klucz do full`a to da sie bez sciagania tych 12stu giga ulepszyc starter do pelnej wersji? jesli tak to jak to zrobic? (wiem ze google pewnie zna odpowiedz ale po 12h pracy jestem troche rozleniwiony)

29.08.2012 22:07
5
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Starter zawiera te same dane, co pełna wersja. Aktywujesz klucz na koncie, logujesz się na nie w grze i tyle.

29.08.2012 23:05
6
odpowiedz
Likfidator
120
Senator

Blizzard w ogóle nie stosuje DRM w swoich grach, oczywiście nie licząc wymogu stałego połączenia z serwerem, ale to nie jest jakiś problem.

Z Diablo 3 jest nawet tak wygodnie, że nie trzeba jej w ogóle instalować na dodatkowym komputerze. Wystarczy, że wrzucisz folder z z grą na pamięc USB i możesz grać z dowolnego komputera bez potrzeby instalowania czegokolwiek. Podłączasz pendrive czy dysk przez USB, wchodzisz do folderu i odpalasz Diablo3.exe, pojawia się launcher, gra się patchuje w razie potrzeby i możesz grać, bez zostawiania śmieci w systemie, no może poza jednym, czy dwoma wpisami w rejestrze, ale to żaden problem.

29.08.2012 23:18
7
odpowiedz
zanonimizowany38189
107
Senator

Blizzard w ogóle nie stosuje DRM w swoich grach, oczywiście nie licząc wymogu stałego połączenia z serwerem, ale to nie jest jakiś problem.

Przecież to jest najgorszy możliwy DRM.

29.08.2012 23:25
AyenoKanno
8
odpowiedz
AyenoKanno
202
SomeoneElse

Wielkie dzieki.
Mam nadzieje ze AH da mi to czego od niego oczekujue czyli chociaz 10 euro dadakowego dochodu w miesiacu :)

Forum: Diablo III - szybkie pytanie