Deus Ex: Bunt Ludzkości Złota Edycja

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
02.03.2013 14:20
Ruston
😉
1
odpowiedz
Ruston
37
Shodan

Deus Ex: Bunt Ludzkości Złota Edycja

Hej wam wszystkim,
Otóż ostatnio jest mała promocja i wyżej wymieniona gierka jest za 49,99.
Grzech nie kupić, 50 % taniej !
I tu jest moje małe pytanko ..

Pudełeczko z grą jest zabezpieczone dodatkowym przezroczystym pudełkiem, takim na zatrzaski.
Przez to ciężko określić co znajduje się w środku takiego pudełka.
A więc pytanie do posiadaczy Złotej Edycji nowego Deus Ex'a.

Co znajduje się w pudełku z grą ?
Czy jest to marne wydanie z samą płytką w środku i niczym więcej ?
Czy oprócz płytki z grą można znaleźć tam instrukcję lub drukowany poradnik ?

Aha i w jaki sposób uruchamiamy ten dodatek "Brakujące Ogniwo" ?
Dostajemy nowy Quest jako misję poboczną i tym rozpoczynamy dodatek ? (np. jak w Skyrim)
Czy jest to po prostu jako oddzielna gra (oczywiście zainstalowana w folderze z podstawką).

Z góry dzięki za odpowiedzi ; )

02.03.2013 14:26
2
odpowiedz
@d@m
170
En Ami

Missing Link to samodzielny dodatek - pojawi sie jako nowa pozycja w Steamie. Pozostale DLC uruchamiaja sie wewnatrz gry - dostaniesz stosowny komunikat.

Sam tej wersji nie mam, ale poza plyta DVD, krotka instrukcja i serialami do gry i DLC duzo bym nie oczekiwal.

02.03.2013 14:34
3
odpowiedz
TakSieSklada_NPC
111
Legend

Missing Link wymaga do dzialania podstawowej wersji Human Revolution. Co do uruchomienia - nie mam pojecia.

W promocjach na Steam razem z tym DLC, mozna bylo wyciagnac taniej.

02.03.2013 14:36
4
odpowiedz
@d@m
170
En Ami

Faktycznie. Zamroczylo mnie na chwile ;-)

02.03.2013 14:40
5
odpowiedz
Koanton_NPC
152
Legend

W pudełku, poza płytą, jest instrukcja (20 stron, łącznie z okładką) i kody na Steam do podstawki, dodatku i dwóch pomniejszych DLC, z czego jedno dodaje bonusową misję, wplecioną w fabułę gry.

Missing Link uruchamia się jako osobna aplikacja. Ubiegając ewentualne pytanie - lepiej zagrać dopiero po ukończeniu podstawki, mimo że akcja dzieje się mniej więcej w 3/4 gry i wyraźnie widać, w którym momencie zaczyna się dodatek. Nie chodzi tyle o spoilery (minimalne i w pewnym stopniu oczywiste, jeśli znasz część pierwszą), ale o zachowanie ciągłości narracji.

Ważna uwaga (przynajmniej dla mnie ważna) - dzięki Steamowi można zmienić wersję językową na oryginalną. Polska lokalizacja nie jest zła, ale wymagała kilku kompromisów językowych (np. "augmentation" w mowie potocznej to "odrutowanie"), które po prostu trącą łozizmem.

02.03.2013 15:28
Ruston
6
odpowiedz
Ruston
37
Shodan

Dobra, dzięki wielkie, wszystko jasne ; )

Jeszcze co do gierki, to przeszedłem ją już jeden raz ale niezbyt dokładnie i bez dodatków.
Tak więc warto przejść ją jeszcze raz czy dwa i "wymaksować" ; )

Pozdrawiam, temat do zamknięcia.

02.03.2013 15:32
Arxel
7
odpowiedz
Arxel
243
Kostka Rubika

Dzisiaj na GreenManGaming będzie -75% na Deus Ex: Human Revolution, dodatkowo jest kod na kolejne -20%, więc wyjdzie za $6 + dodatek za $3.. :) Wiec 50 zł to lekko przepłaciłeś ;)

A temat jesteś w stanie sam zamknąć.

02.03.2013 15:49
Ruston
😊
8
odpowiedz
Ruston
37
Shodan

Co jak co ale zdecydowanie wolę kupić taką wersję pudełkową na miejscu ..
.. niż w Internecie po nawet 2x niższej cenie.

Zresztą, należy wspomóc twórców za tak świetną grę : )
Byłbym w stanie zapłacić nawet te 100 złotych (jak w Empiku) ale obecnie krucho z kasą.

Dzięki jeszcze raz, Zamykam.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl