Dell 5010

Forum Komputery
Odpowiedz
05.08.2011 10:41
1
odpowiedz
Kyo_NPC
102
Senator

Dell 5010

Halo,

Czy ma ktoś może jakieś sprawdzone rozwiązane dotyczące wifi w Dellu 5010 (Inspirion 15r?)? Problem dotyczy tego, że sterowniki pochodzące z oficjalnej strony Della nie pasują do karty znajdującej się w lapie, a po instalacji sterowników Broadcom (porada z pewnego forum internetowego) karta jest wykrywana lecz:
a) zasięg wifi jest bardzo słaby,
b) po double clicku na nazwe sieci i próbie połączenia z nią pojawia się komunikat, że nie można połączyć z siecią.

Czy ma ktoś ten model lapa; sprawdzone rozwiązane tego problemu? Czy też pozostaje mi telefon do Della?

Z góry dzięki.

05.08.2011 10:45
2
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

a) zasięg wifi jest bardzo słaby,
Może właśnie tylko takie sieci masz w zasięgu?
Ewentualnie antena się uszkodziła/odłączyła.

b) po double clicku na nazwe sieci i próbie połączenia z nią pojawia się komunikat, że nie można połączyć z siecią.
Może sieć jest zabezpieczona?

05.08.2011 10:51
3
odpowiedz
Kyo_NPC
102
Senator

Na drugim laptopie zasięg mam bdb + widocznych 7 dodatkowych sieci. Laptop ma 2 dni. Sieć oczywiście jest zabezpieczona ale wpisywane hasło jest - dobre.

Po wpisaniu 'Dell 5010 wifi problem' na googlach pojawia się masa for na których ludzie piszą o tym samym problemie. Niestety żadne z dotychczas znalezionych przeze mnie 'rozwiązań' nie działało.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl