DCS A-10C - zawartość pudełka
Witam,
Mam zamiar zakupić nowy symulator A-10C. Gra tania nie jest bo kosztuje 99 zł i do tego nie jest przetłumaczona na jezyk polski. W związku z tym mam pytanie, czy w pudełku znajduje sie jakaś obszerna instrukcja w języku polskim, dzieki kórej bede mógł wzbic sie w przestworza? Jak nie to poczekam az stanieje do rozsadnego poziomu.
Z góry dzieki za odpowiedź.
Po 1. Gra jest z lutego, więc nie taka nowa.
Po 2. Zaufaj mi że 99zł to tanio jak za symulator z prawdziwego zdarzenia, dodam że parę osób z tego forum (w tym ja) kupowaliśmy wersje elektroniczną za ok. 200zł.
Po 3. Bez znajomości angielskiego może być ciężko, bo nawet jeśli dodają instrukcję to pewnie taką totalnie podstawową z której nic nie wynika.
Tutaj masz manuala: http://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/documentation/dcs_a-10c_flight_manual_en/
On pozwoli CI zrozumieć jak bardzo rozbudowana to symulacja.
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz za 79zł.
Dzieki za odpowiedź.
79 zł to juz faktycznie cena jaką jestem gotów przełknąć.
Gdzieś na forach widziałem zawartośc pudelka z Europy zachodniej gdzie była gruba księga z manualem. Miaem nadzieje ze polski wydawca chociaz ją przetłumaczył.
Z eng. jakoś sobie radze ale nie wiem czy podołam w tak skąplikowanej formie jak A-10. Sciągnę manuala i looknę jak to wygląda.
Reavek - wiem, ze gra ma tryb arcade, ale interesuje mnie czy da sie to jakos customizowac? Np. chcialbym zeby latanie bylo w trybie symulacji, ale juz doktoryzowanie sie z systemow nawigacji i uzbrojenia mnie nie interesuje - da sie tak zrobic, zeby jeden element ustawic tak a drugi inaczej?

r_ADM---> Tak wygląda menu opcji --->
Jest więc rozróżnienie między symulowaniem modelu lotu a awioniką.
Tak poza tym to nawigacja jest dość banalna, a obsługa systemów uzbrojenia to (z pomocą you tube i quick start guide) tak +/- 2 godziny. Największym wyzwaniem jest ręczna procedura startowa i komunikacja radiowa (to drugie sprawia mi problemy do dziś).