Nagrałem swoją komórką film, poczekałem grzecznie aż zapiszę się na telefonie po czym zechciałem go odtworzyć - niestety nie ma takiej możliwości, filmu nie widać w telefonie. Znalazłem go podpinając go do komputera, jednak okazuje się, że jest uszkodzony.
Film w formacie 3GP - czy ma ktoś koncepcję jak go naprawić?
Nagranie ma ogromną wartość sentymentalną <3
Błąd tego typu -->
To nie wyglada na problem z plikiem a bardziej z codecami, spróbuj vlc playerem.
Nie sądzę. Reszta plików nagrywana telefonów śmiga bez problemu.
Ten wygląda na jednego z tych, które się nie zdążyły zapisać.
jezeli nie ma naglowka bedzie ciezko cokolwiek z tym zrobic.
zwlaszcza ze to 3gp, gdyby byla to tylko kwestia klatek kluczowych, virtual dub dalby rade.
mimo wszystko sprobowalbym vlc, ma natywne kodeki i nie korzysta z ffdshowa i reszty, moze akurat. Chociaz osobiscie nie sadze zeby bylo latwo.
malo prawdopodobne, gdyz dziala glownie w przypadkach niekompresowanych plikow, to podmiana badz doklejenie naglowka z innego filmiku. Nie mam pojecia jaki jest format kodowania 3gp, jak ustawiane sa klatki kluczowe, ale (ekstremalnie) teoretycznie moglbys wykroic poczatek innego filmu, umiescic na poczatku tego nie dzialajacego, mozliwe ze koncowke tez, o ile jest w jakis sposob sprawdzana suma kontrolna. Mozna to zrobic nawet w edytorze tekstu ;) ale jak pisalem, to teoria, nigdy nie robilem tego na plikach z kompresja typu delta, gdzie zawartosc kazdej klatki jest rozpisywana na kilka klatek i kodowane sa tylko zmiany w streamie.
Witam.
Umiem naprawiać uszkodzone filmiki 3gp i inne, np. na wskutek upadku telefonu, wyłączenia podczas nagrywania i innych. Zainteresowanych proszę o kontakt <[email protected]> i przesłanie uszkodzonego filmu oraz filmu działającego wykonanego tym samym urządzeniem. Niestety bardzo często nie udaje się odzyskąć ścieżki dźwiękowej.
Pozdrawiam.